— А втлили цей задум у сценарй вже псля здобуття Украною незалежност?
Кожне випробування руйну й хату Катерини. Ця розповдь, наче притча, проника крзь сторю Украни, вдтворю драматичн та герочн епзоди. Як порятувати х, як зберегти? Адже до цього от сей одкритий навсбч укранський свт жодним чином не гарантував доживання до бльш-менш зрлого вку. У Шевченковому мф (як показала Оксана Забужко) бнарна опозиця: Украна — мперя. Свого часу слово вертеп набуло негативного значення, як оцнка дяльност некерованих мандрвних артиств. Як висновки треба зробити, аби вискочити врешт-решт з цього порочного кола агресй, страждань й принижень перейти на справд новий рвень нацонально самодентифкац та розвитку? Я фанат мстифкац казки, це у фльм, як було у стрчц Михайла ллнка Фучжоу. Навть не знаю, що сказати…За дв години у стрчц Толока показав чотириста рокв укрансько стор режисер Михайло ллнко.
“Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою. От Шевченко, фльми про Шевченка – вони рзн, цкав та не дуже. Зрештою цей процес почав пробивати соб дорогу. навть якщо через карантин зараз псля прем'ри покази в кнотеатрах скасують – варто туди навдатись згодом. — Ситуаця дуже тривожна. — Розкажть про ваших однодумцв, тих, хто все ж таки довв цей фльм до широкого екрану. державного фнансування, що покрило 98% витрат на виробництво.
Член НСКУ. "За час зйомок дво акторв пшли з земно кул. Це ж не лише будвництво дому. Був один характер, а тепер вони борються один з одним. Тут накше: вчора прилта новина – вже наступного дня одне слово замнються виника зв’язок з сьогоденням. У головних ролях: ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович Ви спостергали за цим процесом? Генеральний директор КМКФ Молодсть, член Ради з держпдтримки Андрй Халпахч та режисер, сценарист продюсер Вктор Андрнко налаштовуються на перегляд