У Шевченковому мф (як показала Оксана Забужко) бнарна опозиця: Украна — мперя. В один з сторичних моментв, вдбитих у фльм Михайла ллнка, Украна прагне, примкнувши до шведсько вропи, протистояти Росйськй мпер. Як саме?
", - пише в опис до трейлера засновник фонду Вталй Дейнега. Нещодавно вн зателефонував , дзнавшись, що я збираюся ставити фльм, запитав: Про що фльм? Вдповдь виходила за меж телефонно розмови. Водночас посилюються фнансов позиц компанй, як працюють для телебачення (в основному конверний телевзйний продукт — полтичне насичення суспльства, переробка мпортно продукц, реклама, новини, вдеоклпи, ток-шоу, телевзйн гри, вуличн провокац, смшилки, технчне обслуговування ноземного виробництва, рдко — телесерали спльного виробництва без контрольного пакета акцй). Але та робота була, як казка, — творча атмосфера, оч горли. А в провнц були недолуг, кособок, розгублен, втрачен тощо.
ван Миколайчук розповв мен незадовго до смерт, що коли вн був дитиною, мг загинути вд божевльного маняка. Мамо дозняти концептуальн епзоди розмов Катерини з хатою. Хата на помост, Зйомки стрчки почались у 2013 роц, проте роботу над нею вимушен були зупинити, вдзнявши половину матералу. Козаччина, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц – це те, що зробило наш народ таким, яким вн . Довготривала мандрвка завершилася. А першими глядачами Толоки стали вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об'днаних сил (ООС). Цей фльм особливий. Кому давати Оскар за головну роль – так це хат. Думаю, що стрчка вийшла кновикликом тез, яка стверджу, що н, не на час, мовляв, це ма пройти, а я потм пдйду до ц теми.
Доповнився сюжет спогадами з дитинства легендарного актора вана Миколайчука. Так один з козакв спадкував сторю вана Миколайчука, яка насправд сталася з ним. Силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв, псля зустрчей Михайла ллнка з добровольцями та волонтерами АТО, до яких режисер здив протягом 2014?2016 року, показуючи фрагменти незавершено Толоки разом з фльмом ТойХтоПройшовКрзьВогонь. Коли хата перетворювалася на величезний плетений кошик з вкнами дверима, починали замазувати кошик глиною. Не знаю, чи так насправд, але вн задля вдячност жнкам. Також глядач зустрлися з творчою групою – режисером Михайлом ллнком, виконавицею головно рол ванною ллнко, котра зграла Катерину, та саундпродюсером одним з акторв Сергм Фоменком “Фома”, гурт “Мандри”. Бо вон в нашй стор було багато, але, так само швидко, як хату знищують, вона так само швидко воскреса. Очерет вкладали так, щоби жодна краплина не знайшла дороги мж стеблинами. А за 18-20 рокв донька виросла, стала акторкою та балериною.
Масовим кно Толоку важко назвати. Вимогливий нстаграмний глядач навряд чи буде вражений баладою Шевченка та пснею Чорн очка. Не тому, що фльм поганий чи нудний. Вн – просто нший, не схожий не те укранське кно, яке звикли бачити. Чи буде вн цкавий основнй категор вдвдувачв кнотеатрв – 20-35 рокв? Покажуть прокатн тижн й суми касових зборв.