— У режисерв люблять питати про особлив моменти пд час зйомок. Не знаю, що ще так може об’днувати. У ньому нема, якими були Катерина тро козакв, якими характерами надлен, – коменту Михайло ллнко. Для нього Толока – це стрчка про людську спльноту, яка бореться за сво життя. (удосконаленою розвинутою текстом самого Михайла ллнка) сьогодншн волонтери везуть реч й продукти в Донбас. Головну роль у стрчц виконала донька режисера ванна ллнко, яка нин демсолсткою балету Чеського нацонального театру у Праз. 95-рчний Теодор Хамар: Сусд пдробив договр, нбито я продав йому свою хату за 10 тисяч доларв… На сайт Зеленського з’явилася петиця про порятунок Центру Довженка Тод мала не могла бути Катериною, але запуск фльму вдкладався, сценарй змнювався, обговорювався, ванка стала Джульттою, Сильфдою, Попелюшкою, Жзель на балетнй сцен, знялась у клькох фльмах, зокрема, в головнй рол у чеського режисера Вктора Полесного.
Хронометраж: 116 хв. Тут у мене був шок: коли розпочалися зйомки, екранзацй Шевченка не було 50 рокв. (Посмхаться) Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого 7 гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Для того, щоб розгорнути широку сторичну панораму, я зробив припущення, що шукали брата 400 рокв. Толока (2020) - сторичний Фльми 116 хвилини. Хтось переказав, кудись захали дорогою.
там було питання: що робити? Чи скурвитися спасплюжитися чи, навпаки, лишитися людиною. Хоча наприкнц – це вже цегляна велика хата з ремонтом. * Тарас Шевченко. — У фльм справд дуже багато символзму, але, як виявляться, вн заснований на реальних сторях з життя. Уявть цю ситуацю… Так сигнали не можна назвати оптимстичними… Перед тим був бум. Про зйомки “Толоки” саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати. Зовн – це герой голлвудського фльму, а звички – провнцйного та невпевненого. Для цього вона йде на хитрсть та обця сво серце тому, хто вряту нби брата з османського полону.
сторична драма вд вдомого укранського режисера та сценариста Михайла ллнка, знята на основ вдомо кожному адекватному укранцю балади Тараса Шевченка У т Катерини.