Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка – стрчка знята за мотивами балади “У т Катерини хата на помост…”, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. См гривень з кожного квитка на “Толоку” будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.
Цей фльм суцльною поезю. 12 березня у широкий прокат мала вийти сторична стрчка Михайла ллнка "Толока", яка екранзацю вдомого врша Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост". Промокампаня фльму проходить за пдтримки Фонду горя Янковського нцатива заради майбутнього. Якби не толока, не було б де зустрти свого коханого. Там написано тльки, що було. Повторюш за Катериною, як пд гпнозом: Макар, Микола, Петро, Оверко, Степан… Маруся.
Це про те, що кожного разу з Украною прощались казали, що Украни нема. Так, я похвалив. ФОТО: Укрнформ12 березня вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Презентували фльм режисер картини Михайло ллнко, музичний продюсер та актор Сергй Фоменко та виконавиця головно рол ванна ллнко. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою. Там вдбувся дивний конкурс, який дос нкому незрозумлий. Матералами вода, глина, свж коров’яч або кнськ кзяки та житня солома, як змшуються у певнй пропорц за допомогою саме толоки.
У протокольному реч називаються своми менами. Тому якщо ви колись допомагали арм та Майдану, чи брали участь в сторичних подях у будь-який спосб – то зможете вдчути, що вн про вас. Саме так. Це поетичний шедевр, який записаний як полцейський протокол: що вдбулося, свдки, як чули й бачили. Впевнений, що попереду нас чека багато свтлих моментв. У ньому нема, якими були Катерина тро козакв, якими характерами надлен, – коменту Михайло ллнко. Режисер Михайло ллнко пдкреслив, що вже протягом 50-ти рокв не було жодно екранзац творв Шевченка. Мене питають: як вдалося перетворити такий маленький врш на повнометражний фльм? Тамниця у тому, що цей врш, попри те, що вн — шедевр, написаний дуже скупо. ще пд час презентац на Зимовому кноринку ОМКФ творц стрчки оголосили про запланований спльний спецпроект з фондом Повернись живим. Головн рол виконали Мирослав Гай, ванна ллнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Костянтин Войтенко, Сергй Романюк, Олег Примогенов та нш.
— Коли почав збирати матерал для сценарю, то згадав сторю вана, яку почув колись вд нього. Тод запитав, чи вн записав , бо, як на мене, вона варта фльмування. ван кивнув: мовляв, ншим разом. Згодом його не стало... я виршив використати ту сторю у сценар. У титрах картини це позначено: За вршем Тараса Шевченка та з не оприлюдненого Юря ллнка вана Миколайчука.