В програм прес-конференц показ нового тзеру кнофльму “ТОЛОКА” та презентаця плакату до фльму, вдомого укранського художника музиканта Валеря Втера.
Коли доля розвертала мене до протилежного вкна, перед мною розгортався нший пейзаж: понерський табр, рчка з берегами, як чомусь втратили колр (наче в зламаному кольоровому телевзор). Це стратегчний ресурс снування Украни навть тод, коли вона ще не була Украною. Старт прокату запланований на 12 березня. Режисер також пдкреслив, що для нього головне — глядач: “Це наш глядач, бо ми робили фльм насамперед для укранського глядача, без перебльшення. Крм фнансових технчних проблем, сну проблема, яку я вже згадав, — вдторгнення нацонального кно. – У балад Шевченка Катря звертаться до чоловкв: — Пан льнко казав, що на основ "Толоки" дуже багато вдзнятого матералу. переносяться на нш термни.
Прес-конференця вдбудеться 05.11. Я всм вдячний: продюсерам, костюмерам, гримерам, акторам. Укранець показав "пастку" вд Vodafone - "Чисто води обман" Якщо бути точною, то 14 часових вдрзкв укрансько стор. Толока привчила людей до дност це залишилось в нашому генетичному код. Автору вдалось охопити найвизначнш моменти укрансько стор. У кожного режисера своя карма. фльм на це вказу. нш коментар вдображен не будуть. Останню врешт побудували в Криму.
Алессо – володар Золотого глобусу, улюблений композитор Бернардо Бертолучч та Франко Дзеффрелл. Будемо тшитися, що в колекц укранського сучасного поетичного кно, окрм Плем’я Мирослава Слабошпицького (2014) та Поводиря Олеся Санна (2014) буде ще й Толока Михайла ллнка. Тому я жартую, що ми тамно здили у Крим. Це не дивно, адже заробтки у знмальних групах, як обслуговують ноземн проекти, в 5-10 разв вищ, нж у державному кно. А наше завдання врешт-решт вирватися з зачарованого кола, в якому перебувамо не одне столття.
Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була “скраю”, завжди у центр громади.