Коли возив “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, то казав хлопцям, якщо вдасться дозняти “Толоку” – привезу. Дуже допомг у цьому Мирослав Гай. Вн професйний актор, який став вйськовим, волонтером й офцером. Пд час першого туру з показом ми були знайом ранше, якось несподвано перетнулися на блокпосту. Уже коли побачилися в Кив, я запросив його на одну з ролей. Вн з радстю приднався до команди. Тод ж домовилися, що повеземо фльм до наших бйцв. Для мене – це основна фокус група глядачв.
Я сплкуюсь з рзними людьми, з рзних прошаркв. ПОРЯТУВАТИСЬ НАЙМЕНУВАННЯМ То оддав би все золото Толока — не лише будвельний процес. мен вручили урочисто повстку: "хлопче, вперед!" Ну, безумовно, вперед. Упродовж останнх п’яти рокв Украна активнше зайнялася виробництвом фльмв. Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом.
Йдеться про Сергя Романюка та Вталя Лнецького. Сьогодн негативного значення у нас набуло словосполучення укранське кно. У сцен перед фнальними титрами псня луна з додатковим куплетом, автором якого Сергй Фоменко, лдер Мандрв. Зрештою народилася дея об’днати ус под навколо сюжету балади Т.Г.Шевченка У т Катерини хата на помост. У кожного – свом. Хочеться, щоб цей фльм подивилось якомога бльше глядачв, – наголосив генеральний директор компан Ukrainian Film Distribution Андрй Дяченко.
Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Особисто я, просто не уявляю ншо актриси у цй рол. Зрештою народилася дея об’днати ус под навколо сюжету балади Т.Г.Шевченка У т Катерини хата на помост. Оператор-постановник – Олександр Кришталович. Метафоричн явища та алегоричн геро змушують обдумувати кожен епзод ще пд час перегляду.
Передсторя створення фльму "Толока" бере свй початок ще у 2004 роц, хоч дея зародилася ще у 1967 роц. Режисер Михайло ллнко розповв про цль створити таку екранзацю у лист свому другов, чим взуалзував мрю. Втм, впевнен кроки на шляху до мети було зроблено у 2012 роц.