Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, Заслужений дяч мистецтв Украни, Лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка (2007). З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. З 1994 року — кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Член Нацонально сплки кнематографств Украни. Михайло ллнко став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь" та н.Нова кнострчка Михайла ллнка , на мою думку, його головним твором, таким соб конденсатом творчих та свтоглядних установок митця. У титрах також наголошено на тому, що картину доповнено неоприлюдненими мистецькими деями Юря ллнка та вана Миколайчука. , звсно, Тараса Шевченка, чий врш У т Катерини хата на помост... лг в основу фльму.
Додали фрагмент з Кримом та волонтерами. Я фантазував, вигадував, шукав про толоку в лтератур, у живопис, в казках – нде нчого знайти не мг. Поступово силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв, пропонувати мен сво мфи, символи, забобони. Автор фльму не виключа того, що пзнше укранськ глядач зможуть оцнити й режисерську версю “Толоки”, куди увйде багато сцен та матералу, як не вмстились у основну стрчку по хронометражу. Можливо, плануться телевзйна верся стрчки?
На зйомках було задяно бльш нж 70 коней, 30 кнних каскадерв та 40 кннотникв. вона да шанс на життя. Творець мене веде за руку, я потрбен тут тут я буду приносити користь. Двчата використову закоханих богатирв, аби врятувати свого справжнього нареченого з турецького полону. Наталя Могилевська ошелешила укранцв спокусливими танцями у ваннй
— А, може, це був добрий знак! Саме пд час зйомок сторично укрансько балади атрибути герочного совка остаточно губляться в укранськй глин. Почув, що не записана. Фльм стояв 15 мсяцв – зараз ми реанмумося”. Перепродавати завжди простше, нж створювати сво. Прем’ра трейлеру вдбулася 11 грудня в рамках Зимового кноринку Одеського кнофестивалю. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Фнал поез вдсуваться надовго — чекати Катерин доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. Так у фльм з'явилася тема Криму, де вдбуваться остання толока. З ц нагоди команда фльму оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим презенту другий трейлер стрчки: До прем'ри укранського фльму "Толока" Михайла ллнка залишилося трохи бльше двох тижнв, але розповсти про нього хочеться вже зараз. Толока – це спроба усвдомити коло приреченост нашо стор, до якого нас привчили, – вийти за його меж.
У фльм ви побачите Родовдне дерево Украни, що з'являться тльки в повнй темряв стльки разв на рк, скльки разв ви пдете на фльм "Толока".