Розмовляла Галина Ярема, Високий ЗамокУ кивському кнотеатр Кнопалац вдбулась презентаця першого офцйного тзеру нацонального художнього фльму Толока. Наша укранська сила – в тому, що ми можемо дяти спльно. Однак 2018-го роботу над фльмом вдалося завершити, а 12 березня ц.р. — Скажу, що звичайна публка не бачила фльму, бо ще пд час знмального пероду Михайло Герасимович ллнко хотв, щоб першим його глядачем був укранський вйськовий. Не з т, яку нам нав’язали колись, а з нашо, укрансько. А за 18-20 рокв донька виросла, стала акторкою та балериною. А й сплкуюсь з людьми, що з надламаними долями, бо для мене дуже важливо.
Головними символами у фльм власне толока дерево роду. Я задумав ще у 1967 роц. Цього лта фльм представлять на Одеському кнофестивал. Ми втрачамо пам'ять. З осен минулого року Михайло ллнко з "Толокою" прохав прифронтовими мстами та вйськовими частинами на Донбас, показував там стрчку. Це найдивовижнше, найсильнше найбльш метафоричне укранське кно останнього десятирччя. Фльм побував на Донбас, де його дивилися бйц та мсцев мешканц. В глиняних стнах хати залишилися вдбитки слв багатьох поколнь.
Останню толоку, коли хату герон Катерин будували у Криму, зняли пд Борисполем. Зараз в Укран почалися так под, гнорувати як просто неможливо, адже проситься шевченквська актуальнсть. Й у прифронтовй зон, безпосередньо на позицях ми показували цю стрчку. ось вже треба мркувати, чому злетв у небо автомобль Запорожець. Прем'ру фльма запланували на 2020 рк. Зйомки фльму вдбувались в Укран. Кно, яке знмали п'ять рокв Тому для мене ця стрчка, немов клубок з нитками, розмотуючи який вдкриваються все нов нов смисли, адже одразу ус меседж не розгадаш. Передсторя створення фльму "Толока" бере свй початок ще у 2004 роц, хоч дея зародилася ще у 1967 роц. Для завершення фльму “Толока” браку 2 мльйони гривень – саме цю суму команда збиратиме на платформ “Спльнкошт” (https://biggggidea.
Фльм "Толока" – це грова приставка до стор Украни.