Режисер, автор сценарю та спвпродюсер - Михайло ллнко. Спродюсували картину Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська, Вталй Шереметьв та нш.
Наприклад, останнй фльм Васяновича (“Атлантида”, – прим.ред.). Враховуючи кошти, додатково видлен на промокампаню, це майже 29 млн грн. Все, що я пам’ятаю до школи, — також Черкаси. А над усм — Катерина. 30 вдбудеться прес-конференця з приводу запуску кампан колективного фнансування для нацонального кнофльму ТОЛОКА через Спльнокошт. Гетьман ван Мазепа заносить в хату розкшне дзеркало, потому декоративн театральн хати, укладен одна в одну за принципом матрьошки, нш реч. Творча група на чол з режисером стрчки Михайлом ллнком запрошу всх з 12 березня на Толоку до кнотеатрв крани.
Режисер, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко говорить: На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами Толоки до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Проте вже у 2013 роц дея була гдно оцнена отримала дозвл на державне фнансування. Нагадамо, фльм “Панорама” покажуть на мжнародному фестивал у Карлових Варах. Над стрчкою працювали з 2013 року. Зрозумла рч, це вдсилання до образу Вчного Дда з Довженково Звенигори, та й загально структури видатно стрчки укранського класика. Допрем'рний тур стрчки зоною ООС вдбувся восени 2019 року за пдтримки УКФ. Тут у мене був шок: коли розпочалися зйомки, екранзацй Шевченка не було 50 рокв. — Практика свтового кно продемонструвала, що для того, аби була яксть, потрбен процес. Багато разв з Украною прощалися, але кожного разу вона вдроджувалася, як укранська хата.
Це перший за часв незалежност фльм, знятий за мотивами творчост Тараса Шевченка. Таким чином, картина побила вс рекорди в Укран за термном виробництва - 7 рокв. Той канал для збирання води технологчно зроблений, як кримський. Катерина викупля в останню хвилину засуджених на страту козакв. Зйомки стартували у 2013-му. Про це 29 травня повдомило Держкно на свой сторнц в Facebook. Завдяки цьому глядач зможе глибше пережити та зрозумти конкретн ситуац.
Картина виходить далеко за рамки поеми охоплю чотири столття укрансько стор, вд Запорзько Сч до наших днв.