Була ще одна важлива грань – добровольц та волонтери АТО, до яких я здив протягом 2014-2016 рокв, показував "ТойХтоПройШовКрзьВогонь" у блндажах, на блок-постах просто неба. Возив з собою також фрагменти незавершено "Толоки". Показував, коментував, слухав.
Образ незнищенност укранства, який ближче до фналу суттвим чином трансформуться: один з персонажв фльму стверджу, що саме в хат — корння сторичних бд укранцв. Новий фльм Михайла ллнка — це справжня енциклопедя мотивв, як творили, творять будуть творити мфологю укранства. Давайте щось нше. Вона – сильна й молода – знову й знову вдбудову затину”, – зазнача режисер Михайло ллнко. Я намряв ц фльми, але ц мр були безпдставними до 91-го року. 400-рчна сторя нашо стражденно земл, яку паплюжили, намагались використати та знищити. Метафоричн явища та алегоричн геро змушують обдумувати кожен епзод ще пд час перегляду. “Мен не вриться, що це вдбулося. — У кно, у кновиробництв сну певна мстика. Уся династя ллнкв – це професонали кнематографчно справи.
У ввторок, 25 лютого, у Львов вдбувся допрем'рний показ фльму Михайла ллнка "Толока". не надовго, щоправда, бо довдка губиться кудись. Фльм вийде на широк екрани 12 березня. Кнопрокт Толока став одним з переможцв конкурсного вдбору Держкно. це мен, безумовно, да гостроту в професю творчсть, якою я дуже дорожу. Це приниження, яке було сказано, а вибачення перед Украною не прозвучало.
Особливстю толоки те, що основн роботи, пов’язан з зведенням стн, займають, як правило, один день. Це дуже дорога для мене сторя”, – розповв режисер. Я намряв ц фльми, але до 1991 року ц мр були безпдставними. — Ви належите до когорти режисерв, котр творили не лише за часв незалежност Украни, а й у радянську епоху. Але ж як саме? Як обставини х пдштовхнули одне до одного? Ось це усе наповнення виросло до повнометражного фльму. Очерет, всм вдомо, – це душ померлих. Спродюсували картину Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська, Вталй Шереметьв та нш. буду цегляний котедж.
Фльм вийде на широк екрани 12 березня. Прокатом стрчки займаться компаня Ukrainian Film Distribution.