Передсторя створення фльму "Толока" бере свй початок ще у 2004 роц, хоч дея зародилася ще у 1967 роц. Режисер Михайло ллнко розповв про цль створити таку екранзацю у лист свому другов, чим взуалзував мрю. Втм, впевнен кроки на шляху до мети було зроблено у 2012 роц.
– В 1967 роц ми з братом мали цкаву розмову. сторя задуму фльму починаться ще пвстолття тому, – ззнаться Михайло ллнко. Картина вийде в прокат 12 березня 2020 року. Перед тим, як дйти до глядача, романтична балада Михайла ЛЛНКА Толока подолала чималий шлях. Голова Ради з державно пдтримки кнематограф Андрй Дончик особисто прийшов подивитись на результати державно пдтримки Впевнений, що попереду нас чека багато свтлих моментв. Головною геронею фльму - Катериною - стала актриса балерина ванна ллнко, на екран можна побачити також Дмитра Лнартовича, якого глядач впзнають за головною роллю у “Той, хто пройшов крзь вогонь”, вдомих акторв Богдана Бенюка, Сергя Романюка та нших.
Останню врешт побудували в Криму. Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу повз туди. Наш батьки добре пам'ятають знамениту псню на слова Дмитра Луценка "Хата, моя бла хата, рдна моя сторона, пахне любисток м'ята, мальви цвтуть край вкна". Решта фльму – сторичн под, час яких то пришвидшуться глобально то уповльнються так, що помтно, як вн довго тягнеться для герон, яка чека. — Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. вана Франка, 8) 27 лютого о 19:00. А одню з ознак поетичного кно для мене поезя.
Романтична балада Толока режисера Михайла ллнка 12 березня вийде в широкий укранський кнопрокат. Будемо рад бачитися сплкуватися з вами на наших сторнках у Facebook та у Twitter. Це дуже дорога для мене сторя вона теж стала складовою сюжету фльму, – пригаду режисер. Але зазнали коректування далоги, реплки геров. Вони щодня мають розповсюджувати так коди. Фактично сценарй Толоки написано у 1994—1995 рр. Я задумав ще у 1967 роц. Та зняти так фльми в Радянському Союз було неможливо.