Спродюсували картину Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська та Вталй Шереметьв.
Чи були так у вас? Думаю, що стрчка вийшла кновикликом тез, яка стверджу, що н, не на час, мовляв, це ма пройти, а я потм пдйду до ц теми. Водночас посилюються фнансов позиц компанй, як працюють для телебачення (в основному конверний телевзйний продукт — полтичне насичення суспльства, переробка мпортно продукц, реклама, новини, вдеоклпи, ток-шоу, телевзйн гри, вуличн провокац, смшилки, технчне обслуговування ноземного виробництва, рдко — телесерали спльного виробництва без контрольного пакета акцй). Участь у пресконференц взьмуть режисер Михайло ллнко, актори фльму ванна ллнко та Богдан Бенюк, представники Державного агентства Украни з питань кно та Фонду Повернись живим. Саме так. Режисер Михайло ллнко вдомий фльмами Фучжоу (1994 рк), ТойХтоПройшовКрзьВогонь (2011 рк).
— Було три допрем'рн закордонн покази — у Вльнюс, Соф й Стамбул. Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року. А особливо, вноч. Помер один з акторв — Вталй Лнецький, котрий почав знматися у фльм. ми змогли наповнити стрчку ншими сенсами. Фльм розповда про толоку як традицйний пдхд до швидкого будвництва хати з залученням рдн, сусдв, а то й усього села. Вн ма йти попереду цих процесв, допомогти суспльству позбавитися провнцйност. Тльки в 2013 роц Толока отримала шанс на втлення. У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показан хн характери. Двчата використову закоханих богатирв, аби врятувати свого справжнього нареченого з турецького полону.
Фльм зупинився, але кожна нова подя, починаючи з Майдану до сьогодн, залиша свй вдбиток, свй вдблиск, сво слово, свй слд в епзодах, що чекають на продовження зйомок. Михайло ллнко став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. “Трива допрем'рний показ повнометражного укранського фльму "Толока". Фльм починаться в далекому минулому закнчуться в наш дн. Уяви: вйна, згорла хата, насуваться зима, а в тебе лише вода, очерет клька цеглин.
Планувалося 12 показв, а вийшло 26. Хтось переказав, кудись захали дорогою. Мен важко вдокремити фльм вд подй. Там зовсм не т питання, як хвилюють нас тут. Коли люди раптом бачать серед ноч екран на стн, х збирають, показують новий фльм – я розумю, що це подя. Я людина емоцйна. Якось показували стрчку пд напвзруйнованим мостом на в’зд до Пскв. Тод хвилювався так, нби показ вдбувся на Марс.