У ролях: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх, та нш.
— Зараз буде велика подя для мене , безумовно, для режисера, у якого я знмався — це Михайло Герасимович ллнко. Тому знову довелося вдкласти цей задум. З 1994 року — кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Вс ц фльми для мене – окрем дуже особлив сторнки. Його створили за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост", повдомля Держкно.
Як можна оцнити висловлювання продюсера. Дизайн постера реалзований BelkaStrelka Film Branding. У кно грашки допомагають розв’язати технчн та фнансов проблеми, але не тльки. Через нестачу фнансування зйомки фльму переривалися. У врш йдеться про те, що було, але нема бограф геров, не показано хн характери. з кожного проданого квитка на фльм Толока 7 гривень перераховуватимуть на допомогу для укрансько арм.
А глядач, як побачили фльм на до прем'рному показ у всеукранському тур, в соцмережах пишуть, що це нацонально-патротичний сюрреалзм. Та скажу чесно, артхаусу, на мою думку, там вистача на три стрчки. Тому для мене ця стрчка, немов клубок з нитками, розмотуючи який вдкриваються все нов нов смисли, адже одразу ус меседж не розгадаш. Назива фльм романтичною баладою та першим кно за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Фльм охоплю 400 рокв стор Украни.
За Гоголем Шевченком належить згадати народну культуру, фольклор, без знання якого н Гоголь, н Шевченко просто немислим. Як Михайло ллнко, як й нший ллнко — Юрй (досить пригадати Вечр на вана Купала, який у самих титрах визначено: Варац на теми оповдань Миколи Гоголя та укранських народних казок). У Толоц режисер спираться на рзн шари фольклорно-мфологчно, обрядово поетики — найяскравше, найвидимше це виявляться в псн Чорн очка, як терен... з лейтмотивом: Хата не мусить бути чужою, Чужа хата не своя...