— Можемо нарешт сказати, що укранське кно розвиваться?
Але я бачив сльози на очах наших бйцв, лтнх жнок на тих показах. Саме так — установку вбивати легко змнити, просто переназвавши . Що вкотре продемонструвало циклчнсть стор. Це найдивовижнше, найсильнше найбльш метафоричне укранське кно останнього десятирччя. Його мамо зняти з одного дубля, бо сонце заходить. Хто, як не вони, зможуть захистити хату вд холодних осннх дощв, вд лтньо спеки? Бо ж так: Або толока, або сварка. Врш Кобзаря фактично стовбуром сценарю стрчки, який оброста глочками укрансько стор, тривалстю у 400 останнх рокв. — Кльксть не завжди перероста в яксть… Матералами вода, глина, свж коров’яч або кнськ кзяки та житня солома, як змшуються у певнй пропорц за допомогою саме толоки.
Але жодна хата в Укран нколи не була скраю. У фльм дуже багато метафор, художньо образност та знакв. Багатостраждальний укранський довгобуд Толока режисера Михайла ллнка обзаввся другим офцйним трейлером. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами. Автор фльму не виключа того, що пзнше укранськ глядач зможуть оцнити й режисерську версю “Толоки”, куди увйде багато сцен та матералу, як не вмстились у основну стрчку по хронометражу. Бо без бульйону розчину не буде дамантв. Ти запитуш, про що фльм. Катерина пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата.
Режисером, автором сценарю та спвпродюсером стрчки Михайло ллнко. Якщо запускати один-два фльми, сподваючись на те, що обидва будуть генальними, то така тактика не виправдовувалася нколи. ось вже треба мркувати, чому злетв у небо автомобль Запорожець. Коли я перейшов до наступного класу, в якому продовжилося вивчання стор, я досить живо уявив соб, як до лтописця приходять збуджен сильно озброн люди. Трагедя в Польщ: 20-рчний хлопець з Пдгаччини розбився на автомобл…У дн шанування Великого Кобзаря у прокат виходить нова укранська повнометражна картина, створена за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.. За задумом режисера, першими глядачами Толоки стали саме вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об’днаних сил (ООС).
Фльм Михайла ллнка “Толока” вийде у всеукранський прокат 12 березня.