Йдемо?Сьогодн у франквському кнотеатр “Люм’р” вдбувся допрем’рний показ фльму Михайла ллнка “Толока”.
Прем’ра трейлеру вдбулася 11 грудня в рамках Зимового кноринку Одеського кнофестивалю. Коли я був у Болгар, до мене пдйшов один режисер, який намалював мен дуже сумну картину. За цю брехню у шевченквськй Катерин вдрубали голову, але в ллнквськй екранзац вона не помре вд шабл ревнивого козака. Проект стрчки став одним з переможцв третього конкурсного вдбору Держкно в результат дофнансування у 2018-му роц отримав 98,02% державне фнансування, що становить 28 млн 392 тис. Зйомки вдновилися, водночас под розгорталися свом ладом, а под ц – драматичн. Провнцйнсть переслду нас. Вони щодня мають розповсюджувати так коди.
Масовим кно Толоку важко назвати. Це найдивовижнше, найсильнше найбльш метафоричне укранське кно останнього десятирччя. Свй вибр Катерина доврила долю: пообцяла стати дружиною того, хто звльнить з полону брата. У головних ролях: ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович Але вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Музикант Сергй Фоменко розповв, що толока — це спльна сила. З ц нагоди команда фльму презенту другий трейлер стрчки та оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим: см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. з нами бльше нема актора Вталя Лнецького.
У фльм жнка не стар прожива под стор Украни упродовж чотирьох столть. Тобто вона апрор — на цвинтар. При бажанн це можна сказати про будь-який фльм. Нам треба вириватися з цього кола. мене це влаштову, – розповда вн. Так сигнали не можна назвати оптимстичними. Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока! Якось я почув ц думки уголос вд брата. Це дуже дорога для мене сторя”, – розповв режисер. Однак у 2018 роц нам вдалося завершити роботу над фльмом, а 12 березня нарешт вдбудеться всеукранська прем’ра.
Спродюсували картину Михайло ллнко, Маранна Новкова та Андрй Рзоль.