Важливо, щоб зараз цей процес не припинився. Бо довол тривожн сигнали. Ось ця павза, коли виршували, хто очолюватиме Держкно. Там вдбувся дивний конкурс, який дос нкому незрозумлий. Я не кажу зараз про персонал, а саме про конкурс, який на нього не схожий. Тривога вдчуваться, але все ж фльми, як один за одним з’являються, багато на пдход. Головне, щоб знову не було павзи.
Фльм починаться в далекому минулому закнчуться в наш дн. Разом з нею в кадр з'являться актори Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов та Сергй Романюк. У фльм стльки прошаркв, що кожен знайде щось сво, адже 400 рокв в однй стор — це чимало”. Це перше кно за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост режисера Михайла ллнка. Нбито сучасна людина, а провнцйнсть у кожнй реплц. У кращому раз, мен залишалося дивитися у вкно, а не в чиюсь спину. Протягом наступних рокв я залишався дос залишаюсь причарованим цю версю призначення укрансько хати, але одна справа – верся, а нша справа – сюжет фльму. Була ще одна важлива грань – добровольц та волонтери АТО, до яких я здив протягом 2014-2016 рокв, показував “ТойХтоПройШовКрзьВогонь” у блндажах, на блок-постах просто неба. Я б передав тоб паперовий сценарй, але вн укранською мовою.
Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти. Помер один з акторв — Вталй Лнецький, котрий почав знматися у фльм. Зйомки фльму розпочалися у лютому 2013-го року тривали до вересня 2018-го. Вн зазначив, що спочатку треба запустити прокат (загальна кнотеатральна прем'ра була запланована на 12 березня). Особисто я, просто не уявляю ншо актриси у цй рол. — Чи можемо ми сьогодн сказати, що укранське кно розвиваться? У цй розмов про кно, Украну, про зв’язок мж минулим сьогоденням було багато особистого, флософського, болючого дуже свдомого. — Робота над сценарм, власне сюжетом, почалася, коли я гортав Кобзар звернув увагу на твр з двох сторнок. — Чи зрозум сторичний символзм та аналог Толоки масова публка? Хто ваш глядач?
О! Це ж про хату! Проте виявилося, що то про любов. Розмовляла Галина Ярема, Високий ЗамокУ кивському кнотеатр Кнопалац вдбулась презентаця першого офцйного тзеру нацонального художнього фльму Толока. Ну подивться, на чому стоть США, Японя, зраль тощо. Яка б бда не руйнувала домвку, вона завжди знаходить сили жити. Технчне вдставання злиденне становище персоналу дйшли до останньо меж. Я всм вдячний: продюсерам, костюмерам, гримерам, акторам.
Кнопрокт Толока став одним з переможцв 3-го конкурсного вдбору Держкно. Вартсть стрчки – майже 28,4 мльйони гривень.