Якби я тод почав знмати стрчку, я би знмав ншу актрису, бо ж потрбна була доросла жнка, а не двчина. До роботи над сценарм приднався художник Роман Адамович. Але, герой з’являтися почав. См рокв роботи над стрчкою не позначилися на цлсност. Я людина емоцйна. Хоча воно помщене в раму з двох могил, двох смертей. Доповнився сюжет спогадами з дитинства легендарного актора вана Миколайчука. Найдовший знмальний день тривав вд сходу до заходу сонця.
я це бажання вдклав на деякий час. Це вже друга така спвпраця “Повернись живим” з укранським кнематографом. Фотограф – Ярослав Плунський”, - деться у повдомленн. такий прокт “Дивись укранське”, який уже ма велику колекцю трихвилинних фльмв. Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка – стрчка знята за мотивами балади “У т Катерини хата на помост…”, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. У фльм спльного виробництва вн виграв цей конкурс, знмальна група вже почала вкладати сво грош знмати у Болгар, аж раптом вони дзналися, що фльм зупинили.
Ти запитуш, про що фльм. Член Нацонально сплки кнематографств Украни. Останню толоку, коли хату герон Катерин будували у Криму, зняли пд Борисполем. Але полонений виявляться зовсм не братом, а коханим. Рука торкаться зачитаних до дрок сторнок. На жаль, у 1987 роц наш фльми нхто нде не дивився.
Феномен укрансько хати – тамниця толоки – починаючи з 1967 року проростав епзодами в нших фльмах.