Майже 27 тис. грн. збрав проект "Толока" Михайла ллнка на Спльнокошт. Нин стрчка готова на 45%. Зйомки зупинились 2012-го через брак коштв. Про це Gazeta.ua розповв режисер Михайло ллнко.12 березня на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Стрчку "Толока" зняв режисер Михайло ллнко. Допрем'рний показ у Львов та зустрч з знмальною групою вдбулися 25 лютого у кнотеатр "Планета Кно". Прихав режисер, продюсер автор де Михайло ллнко з виконавицею головно рол Катерини – ванною ллнко.
Поряд з проблемами, що стосуються перспективи, й невдкладн. Я не хотв обслуговувати цю деологю, тому доводилося дуже довго шукати такий сценарй такий матерал, за який би мен не було соромно. Фльм "Толока" заснований на нким, нколи, н за яких обставин н за як грош не пдтверджених, але абсолютно достоврних фактах, переврених особисто режисером Михайлом ллнком. У столичному кнотеатр Кивська Рус вдбулася всеукранська прем’ра фльму Толока. Упродовж останнх п’яти рокв Украна активнше зайнялася виробництвом фльмв.
Фльм "Толока" наполяга на снуванн посмшки як ознаки укранця в кризовй ситуац за вдсутност шансв на порятунок. Мабуть, саме псля т розмови народився задум фльму. Також наскрзним символом врш Тараса Шевченка, який супроводить головну героню протягом усх перодв. На пдвконн в Катерининй хат завжди горить свчка – так вона сповща про те, що вдома нема спершу господаря, потм дтей. Фльм аж няк не мнорний, навпаки — оптимстичний, хоча й побудований на важливих фрагментах стор Украни, як далеко не завжди мажорн. Там тамниця. Жанр: романтична балада
За словами ллнка, допрем'рн покази фльму вже вдбулися в Литв, Туреччин, Болгар. Оскльки ця картина за жанром пригодницька, то спокою глядач не вдчу, все вдбуваться на "внутршнй пружин", – розповв Дмитро Лнартович. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”. Вона, як не дивно, не залишила слду н в лтератур… принаймн я не знайшов. В листопад 2014 року старту спльнокошт-кампаня на пдтримку фльму: “Готово 45% фльму – це матерал, це вже не просто мря.
Додамо, що напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.