— Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. Залишилося багато матералу, який не увйшов у двогодинну версю для кнопрокату. Думаю, у телевзйнй верс буде час, аби поговорити на цю тему, спробувати дати вдповд на порушен вами питання. Мамо дозняти концептуальн епзоди розмов Катерини з хатою. Там вони торкаються й ц теми — треба вже розрвати те замкнуте коло страждань. Проте це дуже важко, адже стратегя, яку використову ворог, фактично не да пднятися... Вн б’ саме тод, коли ми слабк, а коли впали, то намагаться добити. Трива гбридна вйна, вйна без правил...
Що вкотре продемонструвало циклчнсть стор. Композитор: Роман Вишневський Автор фльму не виключа того, що пзнше укранськ глядач зможуть оцнити й режисерську версю “Толоки”, куди увйде багато сцен та матералу, як не вмстились у основну стрчку по хронометражу. Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти. Коли я перейшов до наступного класу, в якому продовжилося вивчання стор, я досить живо уявив соб, як до лтописця приходять збуджен сильно озброн люди. Сьогодн негативного значення у нас набуло словосполучення укранське кно. Вн розповв, що дея "Толоки" народилася в 1967 роц псля розмови з братом, режисером Юрм ллнком, а сюжет подарував Тарас Шевченко. Ми зараз переможемо бду. Офцйним телевзйним партнером виступив телеканал ICTV.
Вдтак з’явилась тема Криму, де свою останню, дванадцяту, хату збудувала героня завдяки толоц. Композитор: Роман Вишневський Це дуже дорога для мене сторя, – розповв режисер. Однак сама дея розповсти свтов самим укранцям про толоку народилася у Михайла Герасимовича трохи бльше 40 рокв тому! не просто розповсти, але подати красиву, сильну смислову сторю кохання, терпння над. Якщо ви сли перепочити задрмали, а потм переплутали стну або забули, якою рукою торкалися стни, печера проковтне вас.
Уявть соб цю ситуацю. Збр коштв розпочато для завершення зйомок нацонального фльму ТОЛОКА режисера Михайла ллнка. Але головне — що толока”. там, де пднматься дим над згарищем, а поруч вже стоть хата. Навть не знаю, що сказати…За дв години у стрчц Толока показав чотириста рокв укрансько стор режисер Михайло ллнко. Можемо згадувати останн фльми. Ус ц 400 рокв Катерина абсолютно не змнються, залишаючись привабливою молодою жнкою, яка вихову свох чужих дтей, а також час вд часу знову знову зводить стни свого будинку – як це робили мльйони укранцв протягом ус стор. 3 березня у Житомир в кнотеатр Мультплекс вдбувся допрем’рний показ фльму Толока, яку режисер Михайло ллнко сприйма як стратегю виживання Украни. Робота над картиною тривала 7 рокв.
Анекся Росю Криму та початок вйни на Донбас стали частиною кно. Символчно в фнальному епзод фльму, який вдбуваться в Криму, знявся Ахтем Сейтаблав.