дине, що тесалося пд струну – сволок. Вн робився з липи, нколи передавався вд старо хати до ново, бо знайти потрбне дерево було непросто.
Сподваюся, моя вдповдь допоможе не лише йому, тому й пропоную як вступне слово до фльму Толока. Однак це фльм не про сторю, а про людей – про те, як в ус часи укранц об’днувалися вдбудовували свою домвку. Можете не поврити, але фльм почався ще в 1967 роц. Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. Не з т, яку нам нав’язали колись, а з нашо, укрансько. Та зняти так фльми в Радянському Союз було неможливо. Але можна спробувати пройти маленький екскурс у под в житт нашого народу. Але настав час думати про те, щоб не лише вдновитися псля чергово агрес, а як не стати жертвою надал.
— Практика свтового кно продемонструвала, що для того, аби була яксть, потрбен процес. Скажмо, похали тро козакв визволяти Катриного брата, а потм один з них повертаться з братом. Додали фрагмент з Кримом та волонтерами. Фльм "Толока" наполяга на снуванн посмшки як ознаки укранця в кризовй ситуац за вдсутност шансв на порятунок. ), були скорочен. У фльм багато метафор алегорй, вн охоплю сторичний перод вд козацтва до наших днв.
Власне, саме тут вдповдь на запитання: "Чому геро фльму (включно з собакою) так довго живуть?" Шевченко взагал розглядав вс поколння укранцв як одне ство, сво слова присвячував " мертвим, живим, ненародженим". Режисер також пдкреслив, що для нього головне — глядач: “Це наш глядач, бо ми робили фльм насамперед для укранського глядача, без перебльшення. Вн вважа, вся група його в тому пдтриму, що нин головна фокус-група крани — на фронт. Спродюсували картину Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська, Вталй Шереметьв та нш. Це код, який встановлю зв’язки. Став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. — Можливо.
— У мене зараз дуже цкавий перод. Оскльки, у мене дво синв. я не пропускаю хнього становлення. Я беру активну участь у хньому розвитку, сплкуюсь з ними, я м читаю на нч казки. Я став батьком тшусь з того. тому, як тльки маю вльний час, ду до дтей — розмовлямо, грамось у яксь гри. У них я завжди чомусь учусь. паралельно, якщо маю час, я займаюся самоосвтою, я беру нструмент, я пишу тексти, я граю псень, ходжу на мистецьк платформи псенною оповддю розказую про теми, як мене цкавлять. Ну , ще мй час — це зйомки, це дубляж, це робота у театр. От зараз граю в мюзикл "Got to Be Free" у "Театр на Подол". У мене якраз там роль "навпаки". Якщо вс звикли бачити мене в образ людини, свдомого укранця чи героя, який вдстою нтереси сво земл. А в цй п’с я антипод, я "ттушка", я людина з кримнальним минулим. Але потм з ним вдбуваться цкава трансформаця. Коли вн побачив ус т под, "тьохнуло". А вн сам з того регону, де гаряче. У людини вдбуваться перелом, вона йде в зону бойових дй. У вистав наживо гра оркестр, спв всь наживо, там хорош актори, балет задяний, яскрав костюми, тексти сучасникв-поетв. Це треба просто дивитися. Там яблуку нде впасти мж емоцями.3 березня у Житомир в кнотеатр Мультплекс вдбувся допрем’рний показ фльму Толока, яку режисер Михайло ллнко сприйма як стратегю виживання Украни.