Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока!
Ми хочемо зробити яксний фльм не лише для тих, хто зна любить Шевченка, але й для тих, хто впевнений, що Шевченко – всесвтньо вдомий футболст. Органзатори домовилися, що см гривень з кожного квитка на "Толоку" будуть перерахован Фонду "Повернись живим" на допомогу арм. Зйомки фльму вдбувались в Укран. Режисер та автор сценарю “Толоки” Михайло ллнко про дею суть картини, довгий шлях створення вдсилання до нших свох фльмв. – Щоб скласти сюжет, нам довелося длити його роль ще на двох акторв.
У цьому ж роц я дзнався про вождя нданського племен — нашого укранського хлопця (про це йдеться у фльм ТойХтоПройшовКрзьВогонь. дея створення фльму про феномен толоки, до якого нхто ранше не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком. Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю. Матералами вода, глина, свж коров’яч або кнськ кзяки та житня солома, як змшуються у певнй пропорц за допомогою саме толоки. До слова, у врш Катерин доведеться чекати на сво кохання не одне столття, не втрачаючи над та не старючи крзь роки.
Стрмкий бг сюжету двч зупиняться, щоб краще роздивитися геров фльму у найдраматичнш хвилини хнього снування. Вн опинився з такою психчно хворою, агресивно налаштованою людиною вч-на-вч, це могло стати фналом його життя. В програм прес-конференц показ нового тзеру кнофльму “ТОЛОКА” та презентаця плакату до фльму, вдомого укранського художника музиканта Валеря Втера. Але можна спробувати пройти маленький екскурс у под в житт нашого народу. Читайте також: "Кборги" побили рекорд укранського кнопрокату за всю сторю незалежност Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь" та н.
В основ фльму – балада Шевченка про те, як у Катерину закохалися тро козакв. Свй вибр вона доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Чекати брата Катерин у сюжет фльму доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. Ця розповдь, наче притча, пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн та герочн епзоди. Кожне випробування руйну хату Катерини. Але вона вперто, як багато поколнь укранцв, знову й знову пднма з рун.