Толока (2020) - сторичний Фльми 116 хвилини. Toloka, У т Катерини хата на помост. Фльм розповда про жнку, яка пообцяла свою прихильнсть тому, хто визволить з турецько невол брата. Як виявилося згодом, не брата, а коханого. За цю брехню у шевченквськй Катерин вдрубали голову, але в ллнквськй екранзац вона не помре вд шабл ревнивого козака. Натомсть доживе до старост та народить доньку. Дя ж стрчки триватиме 400 рокв, аж до наших часв.
Вона звучить впродовж усього фльму, кожного разу по-ншому, а у фнал отриму потужну авторську нтерпретацю. У березн цього року, перебуваючи у монтажно-тонувальному перод, проект взяв участь у семнар “Лабораторя кномонтажу в Укран” First Cut Lab. Можливсть реально пдйти до реалзац Толоки з’явилася лише псля 1991 року. Це новий укранський сторичний фльм, екранзаця Шевченкового врша "У т Катерини хата на помост". В студ творц нового укранського повнометражного фльму “Толока”, зокрема режисер Михайло ллнко та виконавиця головно рол Катерини – ванка ллнко. Вся сторя Украни за 400 рокв описана у цй стрчц.
– Оповдально втиснути у 2 години 400 рокв стор – неможливо. Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. Але головне — що толока”. Можна укранською зняти якусь комедю чи какой-то водевльчик, а якщо йдеться про серйозн реч, то, вибачте, село село, й як там можуть бути серйозн флософськ розмови. Читайте такожНаша хата нколи не скраю. Свй вибр Катерина доврила долю: пообцяла стати дружиною того, хто звльнить з полону брата.
Що завадило показати цю стрчку глядачам ранше? Картину вдбрано для участ в Презентац проектв WORK-IN-PROGRESS третього за свтовими рейтингами мжнародного кнофестивалю у Карлових Варах та на Одеському мжнародному кнофестивал у липн 2013 року. Тепер у тебе можливсть налаштувати його пд себе дзнаватися важливий контент першим, щоб розповдати друзямОригнальна назва: Толока Дво з трьох козакв загинули, а третьому вдалося врятувати брата, який насправд виявився коханим Катерини. — Зараз буде велика подя для мене , безумовно, для режисера, у якого я знмався — це Михайло Герасимович ллнко. Знмальна група вдвдала понад 20 мст та селищ Донецько та Лугансько областей.
Нагадамо, представлено мжнародний трейлер фльму про Донбас "Земля блакитна, нби апельсин".Ох, цкава ж укранська сторя! Тльки за останн 400 рокв вдбулося стльки всього, що й не перерахуш. Але можна спробувати пройти маленький екскурс у под в житт нашого народу. Наприклад, що тльки не зробить жнка, щоб визволити свого брата з турецького полону… Катерина пообцяла свою прихильнсть тому, хто зможе його звльнити. Правда, це не брат, а коханий, таку брехню можна було би й покарати… якби це була балада Тараса Шевченка, то вдрубали би Катерин голову, а тут сторя продовжуться й охоплю все нов й нов под. Козаччина, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц - це те, що зробило наш народ таким, яким вн .Держкно повдомило про завершення виробництва фльму-притч Михайла ллнка “Толока“, яка створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост“.