У Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Свй вибр Катерина доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим…
Уявть цю ситуацю… Так сигнали не можна назвати оптимстичними… Перед тим був бум. Чекати “брата”, за сюжетом фльму, й доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. От пзнали, нарешт: потрбно будувати сво життя фундаментальнше. Михайло ллнко й актори стрчки вдвдали понад 20 мст селищ Донецько та Лугансько областей. Виходить цкава захоплююча гра. Ми з гуртом Мандри зробили музику, до нас долучились багато класних людей. Спочатку через цензуру Радянського Союзу, а в перш роки незалежност Украни держава не дбала про втчизняний кнематограф. Цей режисер у фльм спльного виробництва виграв цей конкурс, знмальна група вже почала вкладати сво грош почала знмати у Болгар, лише тод вони довдалися, що фльм зупинили. Вот как описывают сами создатели предстоящий фильм: У голов не встига виникнути асоцаця з картинкою.
В АТО я не дохав, але я сплкувався з людьми звдти. не тльки його: я ходжу нараз в кно. Нагадамо, ранше сайт 032. До прем'ри укранського фльму "Толока" Михайла ллнка залишилося трохи бльше двох тижнв, але розповсти про нього хочеться вже зараз. Це видно по телепродукту на побутовому (ефрному) рвн й на рвн концептуальному. Розмовляла Галина Ярема, Високий ЗамокУ кивському кнотеатр Кнопалац вдбулась презентаця першого офцйного тзеру нацонального художнього фльму Толока. Режисер та автор сценарю фльму – Михайло ллнко.
Через, повторюю, самсть можна вднайти себе в патрархальному колектив, орнтованому на упокорення осбного. Не знаю, що ще так може об’днувати. Я став батьком тшусь з того. Звичайно, це грк уроки стор, в одному фльм не можна збрати вс вдтнки. - Фльм було з успхом презентовано в Укранському нацональному павльйон кноринку Канського кнофестивалю у квтн 2013 року.
Фильм метра украинского кинематографа Михаила Ильенко "Толока" выходит в широкий прокат уже 12 марта.