Фльм вийде в укранський прокат 12 березня. Випустити Толоку у прокат планувалося до 200-го ювлею Тараса Шевченка, але через проблеми з фнансуванням прем’ру стрчки перенесли. от нарешт побачить кожен бажаючий.
Тод 20-рчний Михайло ллнко разом з братом Юрм ллнком на берез Днпра в мальовничому кнематографчному сел Бучак (до реч, там сво фльми знмали Олександр Довженко, Сергй Параджанов та Юрй ллнко), роздумували про толоку, мовляв це феноменальне явище – коли селяни збираються вс гуртом, аби швидко побудувати чи вдновити зруйновану хату. Молодого хлопця викликали просто з новослля на роботу. Дуже радий, що виникла пауза, бо ми змогли не просто пролюструвати врш Шевченка, а наповнити його тим змстом, свдками учасниками якого ми , – наголосив Михайло ллнко. Я лишився в Кив, працював на вйськовому телебаченн, бльш приносив користь там, паралельно працював у мюзикл "Got to Be Free". — Червоною канвою у фльм проходять слова Тараса Шевченка А у т Катерини…. — Так вн позицонуться офцйно як просвтницький. У фльм показан 14 вибркових моментв з стор Украни, серед яких й захоплення Криму росйськими окупантами. У Толоц драматичн ноти будуть полемзувати з рончними навть комедйними. Читайте: Фльм “Я працюю на цвинтар”: про життя, смерть тамниц, як хова кладовище Як зазначаться, романтична балада “Толока” режисера Михайла ллнка створена компаню “ллнко Фльм” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно.
Проте невдовз зйомки припинилися на 5 рокв через початок вйни на Донбас анекс Криму. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими: саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати”, – переконаний засновник Фонду “Повернись живим” Вталй Дейнега. Вдвдування фльму за запрошеннями. Балада У т Катерини хата на помост…, яка лежить в основ сюжету фльму, лише дала режисеру дею, яку вн розвинув по-свому. Коли я був у Болгар, до мене пдйшов один режисер, який намалював мен дуже сумну картину. Толока – це вльна екранзаця вльних рядкв вльного поета.
66 рядкв Кобзаря з легко руки Михайла ллнка стали двогодинним фльмом, в який вплетено 400 рокв укрансько стор. Головн рол у фльм зграли ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх, та нш. Возили з собою апаратуру фрагменти незавершеного фльму Толока, зйомки якого ми тод зупинили. Той неситим оком В основу стрчки лягли 66 рядкв Шевченково балади У т Катерини…, а доповнився сюжет спогадами з дитинства легендарного актора вана Миколайчука. Але для того нам справд зараз потрбна толока — внутршня миттва. Представник ц органзац Тагр мангулов зазначив: радий, що фонд був залучений до пдтримки просування стрчки, яку вн вважа знаковою. Вн зазначив, що у врш Шевченка багато загадок, тож вн як режисер домальовував дописував за поета. Нагадаю, що фльм планували випустити ще до 200-рччя вд дня народження Тараса Шевченка — 2014-го. — Так, ми планумо шукамо можливост, бо матерал, що не ввйшов у повну версю "Толоки", надзвичайно кношно якост.
Продюсери: Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль та н.