Режисер та автор сценарю фльму – Михайло ллнко. В головних ролях – ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов, Сергй Романюк та Василь Кухарський.
У березн цього року, перебуваючи у монтажно-тонувальному перод, проект взяв участь у семнар “Лабораторя кномонтажу в Укран” First Cut Lab. Надихнувшись творчстю Тараса Шевченка днстю укранського народу, режисер гучного фльму Той, хто пройшов крзь вогонь Михайло ллнко зняв нову епчну стрчку пд назвою Толока. Це не випадковсть, ми чимало зробили для того, щоб там був герой, просто як статус. Все перетовчеться в цй глин й буде нова хата. А й сплкуюсь з людьми, що з надламаними долями, бо для мене дуже важливо. Коли нищить ворог чи блискавка, сходяться родич сусди на толоку разом вдбудовують. Зйомки стартували у 2013-му. Дв години в крсл кнозалу ти проводиш, згадуючи баладу Тараса Шевченка про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Але жодна хата в Укран нколи не була скраю, – йдеться у повдомленн.
Навть, я би сказав, неможливо розлучитися (все ж таки, 5 рокв, 5 мсяцв 14 днв лише знмального пероду, всередин якого була коротенька зупинка на чотири з половиною роки через фнансов проблеми). Художник-постановник: Роман Адамович, Микола Кщук Життя Я беру активну участь у хньому розвитку, сплкуюсь з ними, я м читаю на нч казки. Це поетичне кно з авторським поглядом на 400-рчну сторю Украни. Спльнокошт - перший найбльший в Укран онлайн механзм колективного фнансування на платформ Велика дея. Вдчайдухи вдправляються у смертельно небезпечну подорож, рятують невльника, але дво з трьох козакв гинуть. Для нього Толока – це стрчка про людську спльноту, яка бореться за сво життя. У фльм "Толока" народний артист Украни, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка, лауреат Нацонально прем Украни мен Тараса Шевченка, лицар ордену "За заслуги I, II III ступенв", лауреат театрально прем "Кивська пектораль", лауреат прем сьомого Мжнародного театрального фестивалю Academy of Performing Arts Awards (Пекн / Китай) в номнац "Краща чоловча роль" навчить глядачв ловити використовувати кульову блискавку в лкувальних цлях!
Це код з нашо генетично пам’ят, у часи випробувань вн пробуджуться й активзу все для перемоги. Правда, це не брат, а коханий, таку брехню можна було би й покарати… якби це була балада Тараса Шевченка, то вдрубали би Катерин голову, а тут сторя продовжуться й охоплю все нов й нов под. Уявть цю ситуацю… Так сигнали не можна назвати оптимстичними… Перед тим був бум. Зйомки проходили у селищ Стеблв Черкасько област, над рчкою Россю. Головною геронею фльму - Катериною - стала актриса балерина ванна ллнко, на екран можна побачити також Дмитра Лнартовича, якого глядач впзнають за головною роллю у “Той, хто пройшов крзь вогонь”, вдомих акторв Богдана Бенюка, Сергя Романюка та нших.
— Укранц справд дуже терпляч. Ця риса зробила з нас жертв. ми няк не можемо вийти з цього образу. Його закрплено у творах мистецтва, лтератур, кно радянського пероду. Нам його довгий час вмонтовували у пдсвдомсть... Якби вам запропонували зняти другу частину Толоки, аби вискочити на новий рвень, ви б взялися?