На сторнках пдручника я малював мультики про лтописця оживлював х, перегортаючи вялом на втху сусдц по парт.
дея створення фльму про феномен толоки, до якого нхто ранше не звертався, з’явилася у Михайла ллнка ще в 1967 роц. Тарас Шевченко не пише, як довго вони здили… Для того, щоб розгорнути широку сторичну панораму, я зробив таке припущення, що шукали вони брата 400 рокв. Режисер Михайло ллнко пдкреслив, що вже протягом 50-ти рокв не було жодно екранзац творв Шевченка. При цьому дя картини охоплю понад 400 рокв. х усх можна побачити в титрах. Письменники: Михайло ллнко, Тарас Шевченко Блнгвзм у кно й на телебаченн: укранська – для комедй, росйська – для мелодрам.
Технчне вдставання злиденне становище персоналу дйшли до останньо меж. Я не знаю, чи розбере твй комп’ютер кирилицю, яка пройде через нтернет. Знмали Толоку поблизу Кива у рзних локацях. Вн змусить копатися в стор, шукати пояснення тим чи ншим ходам в сценар довго гадати, кого чи що уособлю персонаж Богдана Бенюка – навжений електрик пероду Чорнобильсько катастрофи. -12-го березня 2020 року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. В Укран прокат фльму “Толока” старту 12 березня. Бажаю нам усм, щоб ми дотовкли нашу перемогу, щоб ми побудували таку укранську хату, яку не знищить жодний сусд”, - сказала акторка. Фльм створено за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни. Було багато хлопцв, на яких я дивився щоразу думав – герой.
Одне з завдань стрчки – змагатися з тими мфами, як нам нав’язують. З 1997 року – органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. Продюсери прокту — Пилип льнко й Андрй Рзоль. Наприклад: був один персонаж – змнився на двох контраверсйних. Нагадамо, до цього часу в мськй рад Тернополя обцяють модернзувати обладнання в “Палац кно”, аби мстяни мали змогу вдвдувати стрчки, як виходять в прокат. Я фанат мстифкац казки, це у фльм, як було у стрчц Михайла ллнка Фучжоу. Зйомки тривали з лютого 2013-го до лютого 2018 року. — Бачимо, що на екранах з’явилося набагато бльше укранських фльмв. Вн опинився з такою психчно хворою, агресивно налаштованою людиною вч-на-вч, це могло стати фналом його життя. Тут або бгай, або пиши.
Брати ллнки звернули увагу тод на справжню укранську хату - на толоку, яка здавна уособлю в соб особливу флософю та свтогляд нашого народу. толока - життя.