В епзод Полтавсько битви уже програмуться ускладнення структурно будови Хати смейного облаштування. нший метод суто мфологчним: постйне називання дтей за менами: ван, Петро, Оверко... Це хн власн мена, а не яксь загальн — саме через персонфкацю приходить рятунок. Через, повторюю, самсть можна вднайти себе в патрархальному колектив, орнтованому на упокорення осбного. Що й вдбуваться.
З ц нагоди команда фльму оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим презенту другий трейлер стрчки: — У мене зараз дуже цкавий перод. Под охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани. Ти попросив мене по телефону детальнше розповсти про фльм, робота над яким уже почалася. Сценарй, що почався з розмови з братом, розшукав свй сюжет у рядках балади про Катерину, звернувся по допомогу до спогадв легендарного укранського актора: ллнко, Шевченко, Миколайчук – у цьому трикутнику я складав сюжет фльму, шукав тамницю толоки. Ми посплкувалися з Михайлом ллнком про його новий фльм "Толока".
Нагадамо, ранше акторка з комед "Побачення у Вегас" Марина Д'яконенко розповла про "моторошну" зустрч з Ерком Робертсом. Зараз команда фльму заявила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм. Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. Головна героня картини Катерина розмовля з нею, наче з живою душею, просить поради, скаржиться на лихо, згаду Василя. А хата стала чи не головною геронею стрчки.
Для Катерини час сну вдразу у двох вимрах: в одному — нестримно мчить крзь сторччя, в другому переста снувати вимрються не хвилинами, роками чи епохами, а любов’ю, розлукою, надю, втратою, надбанням. А коли запускаться 50 фльмв, то з них обов’язково будуть дуже хорошими 5?7, частина з них буде стабльними, а решта — не дуже цкавими. Однак ще торк стрчку режисер актори презентували бйцям у понад 20 мстах селищах Донецько Лугансько областей. Якщо говорити про сюжет фльму, то головною геронею виступа тут жнка Катерина. Стежте за нформацю. Звичайно, хати на окупований Росю пвострв не могли, тому знайшли кримський канал тут, майже пд злтною смугою Борисполя.
Тарас Шевченко бачив його в Розритй могил, начетверо розкопанй: Ех, якби-то найшли те, що там схоронили,— Не плакали б дти, мати не журилась.