— Ситуаця дуже тривожна. Нараз нхто не зна програми, планв. Ще до призначення голови Держкно вдбулося рзке скорочення списку фльмв, тобто частина фльмв, як пройшли птчинг (вдбрковий конкурс. — Г. Я.), були скорочен. Хоча на них вже було запрограмовано фнансування, але вони залишилися за бортом виробництва. це дуже тривожний момент.
буду цегляний котедж. Сподваюся, моя вдповдь допоможе не лише йому, тому й пропоную як вступне слово до фльму Толока. Думаю, у телевзйнй верс буде час, аби поговорити на цю тему, спробувати дати вдповд на порушен вами питання. Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, Михайло ж автором сценарю та спвпродюсером. – Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. Власне про фльм. Поступово силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв, пропонувати мен сво мфи, символи, забобони. Бо, якби не ц люди, було би нам сутужно.
Таке житло будувалося швидко, однак було невитривалим. Приступити до зйомок картини тод завадило те, що сценарй стрчки ця тема не були потрбн радянськй влад, бо йдеться про Украну, любов до Украни. Але я розумю, що у кожного своя доля. кульова блискавка символзу збожеволле вд космчно деструкц облаштування всесвту. Напередодн ц нацонально кнопод Михайло Герасимович розповв Голосу Украни про сторю створення картини, про творчу толоку однодумцв, як причетн до не, про сприйняття фльму першими глядачами пд час допрем’рних показв на сход крани. Став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. У фльм також зобразили маловдомий факт з життя вана Миколайчука, про який той планував розповсти незадовго до смерт, повдомля кореспондентка "Форпосту". “Для нас дуже важливий сьогодншнй день.
Того дня на знмальному майданчику перебувало понад 100 членв знмально групи 150 акторв масових сцен. Нагадаю, основним виробником зазначена компаня ТОВ ллнко Фльм, котра отримувала фнансування вд Держкно та Укранського культурного фонду. Зйомки фльму розпочалися у лютому 2013 року тривали до вересня 2018. Тому вн нби да дозвл тому, хто хоче зробити нтерпретацю його твору. Я лишився в Кив, працював на вйськовому телебаченн, бльш приносив користь там, паралельно працював у мюзикл "Got to Be Free". У фльм стльки прошаркв, що кожен знайде щось сво, адже 400 рокв в однй стор — це чимало”.
Через усю стрчку червоною лню тягнеться укранська народна псня Чорн очка, як терен.