Розказати про Толоку як укранське явище режисер фльму Михайло ллнко задумав ще понад пвстолття тому. До цього намагався знайти вдображення у лтератур чи поез, але не знайшов. А оскльки спльна справа згуртовансть допомага укранцям переживати найважч часи, то показати це у кномистецтв, вважа, було просто необхдно.
Кожна сторнка – це окрема частина фльму, окремий мф. 3 листопада стартувала краудфандингова кампаня для нового фльму Михайла ллнка Толока, який екранзацю твору Тараса Шевченка. Коли я почув цю розповдь, спитав, чи записана вона в вана як сценарй, чи збираться вн екранзувати цю сторнку свох спогадв. Склалася днсть однодумцв. За задумом режисера, першими глядачами “Толоки” стали вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об’днаних сил (ООС). Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. В квтн трейлер Толоки побачили вдвдувач Канського кнофестивалю.
дйшов висновку, що головна фокус-група крани — на фронт. Я пообцяв йому вдправити e-mail, мй лист до нього поступово перетворився на передмову до фльму — ми з однокурсником не бачилися пвтора року, мен довелося пояснювати йому ситуацю, яка склалася в нашому виробництв, перспективи фльму, згадати його вдвдування Украни. На жаль, це вважаться в нашому кновиробництв занадто великою розкшшю. Зрки: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк5 листопада в нформацйному агентств “УНАН” о 13. Я навть видав збрку псень, яка ма назву "Моблзаця".
Кнопрокт “Толока” став одним з переможцв третього конкурсного вдбору Держкно. Творча група на чол з режисером стрчки Михайлом ллнком запрошу всх з 12 березня на Толоку до кнотеатрв крани. На вдмну вд американських фльмв, у врш Шевченка нема подробиць пригод козакв у тилу ворога. нш коментар вдображен не будуть. Режисер почав свй творчий шлях ще у 1975 роц, й багато дей фльмв зародилися у автора у перод 60-70-х рокв минулого столття, але через нюанси з радянською владою, вдклалися на потм. Запорожц, дуже далек вд сучасних гендерних уявлень, жорстко помщаються за неправду.