Один з продюсерв кнопрокту Андрй Рзоль розповв DT.UA про фестивальн перспективи стрчки та передпрем'рн покази на Сход Украни.
Допрем’рний тур картини зоною ООС вдбувся восени 2019 року, за пдтримки Укранського культурного фонду. Фльм "Толока"- це сюрреалстична алюзя про сторю Украни, показана через сторю одн хати. Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. Бо якщо йому сподобаться, то. Хата народжуться пд час толоки.
Метафорами, символами, знаками та образами просякнутий кожнснький кадр. Останню врешт побудували в Криму. впродовж одного дня вс разом вже могли звести стни. сторя створення БЛОГ У Толоц ця поздка трива 400 рокв. Зйомки фльму розпочалися у лютому 2013-го року тривали до вересня 2018-го. "За час зйомок дво акторв пшли з земно кул. Вдомий кнорежисер Михайло ллнко — про свй новий фльм, укранське кно й рдну мову
Фльм вийде в укранський прокат 12 березня. Вона звучить впродовж усього фльму, кожного разу по-ншому, а у фнал отриму потужну авторську нтерпретацю. це не враховуючи Пилипа ллнка, який був головою Держкно п'ять рокв. – Коли я почав працювати над дею, в мене народилась дитина. З ц нагоди команда фльму презенту другий трейлер стрчки та оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим: см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Потм лунали слова провдника. Саме так — установку вбивати легко змнити, просто переназвавши . Якби я тод почав знмати стрчку, я би знмав ншу актрису, бо ж потрбна була доросла жнка, а не двчина.
Кнострчку створено компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни.