Перед переглядом режисер картини Михайло ллнко розповв: Якби наш фльм називався не Толока, ми в результат, все одно б його так назвали, бо вн справд робився толокою. Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму Вечр на вана Купала. Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка, – тод вс пазли склалися. Тепер ус ц внески мають стни, двер, вкна, стрху.. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати.
Так ц 67 рядкв переросли в повнометражний сценарй, бо наповнилися бографями, подями. — Чи зрозум сторичний символзм та аналог Толоки масова публка? Хто ваш глядач? Рука торкаться зачитаних до дрок сторнок. Тобто наш фльм вийшов довол життствердним. Синопсис: У Тараса Шевченка балада про те, як у Катерину закохалися тро козакв. — Як говорив великий Григорй Савич Сковорода: "Займайся тим, що тоб подобаться". Селяни знали, що сьогодн ти врятуш сусда, а завтра вн тебе.
А глядач, як побачили фльм на до прем'рному показ у всеукранському тур, в соцмережах пишуть, що це нацонально-патротичний сюрреалзм. Звукорежисер: Артем Мостовий У нас мовне питання завжди обговорються. Досить так поздив добряче: було приблизно 60 показв. Не дорого в хорошому станСм гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Фото з презентац фльму "Толока" у кнотеатр "Кивська Русь":
У ролях: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх та н. А ще, Толока про усмшку надю. Намагаюсь знайти усмшку навть там, де не до смху. Коли настали часи горбачовсько перебудови, я подумав, що, може, зараз-таки вдасться отримати згоду на зйомку такого фльму. – Пд час роботи над сценарм подумав, що якщо у Тараса Григоровича не написано, як довго козаки шукали брата Катерини, то маю право пофантазувати на цю тему.
Виходить у широкий прокат “Толока” 12 березня. До слова, 7 гривень з кожного квитка будуть перерахован фонду “Повернись живим”, який займаться допомогою укранським бйцям.