Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була “скраю”, завжди у центр громади.
Останню толоку, коли хату герон Катерин будували у Криму, зняли пд Борисполем. нколи здаться, нас старанно заплутують, щоби ми загубили вихд з цього лабринту залишились у ньому назавжди. Офцйним телевзйним партнером виступив телеканал ICTV. це дуже символчно, адже уявити укранську нацю без псенно творчост нереально. Так сигнали не можна назвати оптимстичними. Цльова аудиторя мистецько акц – вйськовослужбовц ООС та мешканц прифронтових населених пунктв. Чи були так у вас?
Дв години в крсл кнозалу ти проводиш, згадуючи баладу Тараса Шевченка про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Коли возив “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, то казав хлопцям, якщо вдасться дозняти “Толоку” – привезу. Головними символами у фльм власне толока дерево роду. Романтична балада Толока режисера Михайла ллнка створена компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. демоблзаця моя пройшла просто. В АТО я не дохав, але я сплкувався з людьми звдти.
Це суха нформаця про фльм, яку не завадило б знати до перегляду. Згодом кно повезуть на тематичн кнофестивал, а також покажуть на телеканал ICTV на День Незалежност Украни. Фльм Толока (2020) спроба режисера провести сторичн паралел, мж минулим та сучаснстю. Генеральний медапартнер — телеканал ICTV. Дво з трьох козакв гинуть, намагаючись виконати умову кохано, третьому вдаться врятувати брата, але брат Катерини виявляться зовсм не братом. Ма бути внутршня конкуренця, змагання, так би мовити, бульйон чи такий розчин, у якому з’являються кристали. Керу цим пдроздлом жнка з позивним Тайра. Тож виходить: новий життвий цикл розпочинаться з смерт нею ж закнчуться.
Ц гганти – геро, монстри, символчн персонаж, велетн гноми, лих люди, а також добр сусди, знайом та незнайом оточували Катерину в сценар з усх бокв, а вона вперто скликала толоку за толокою – кожен виконував сво призначення.