Але Шевченко не вказу, як довго запорожц блукають свтом, аж допоки знаходять чоловка Катерини. У Толоц ця поздка трива 400 рокв.
Зйомки фльму розпочалися у лютому 2013 року тривали до вересня 2018-го. З одного боку кол була росйська мова, з другого — укранська. Однак найпершими глядачами Толоки стали хлопц в АТО. Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь та н. Кожне випробування руйну й хату Катерини. У фльм ви побачите Родовдне дерево Украни, що з'являться тльки в повнй темряв стльки разв на рк, скльки разв ви пдете на фльм "Толока". Навть, я би сказав, неможливо розлучитися (все ж таки, 5 рокв, 5 мсяцв 14 днв лише знмального пероду, всередин якого була коротенька зупинка на чотири з половиною роки через фнансов проблеми). На збори залишилося ще 172 дн.
Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого 7 гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Його, як поетичне кно, важко критикувати за сторичн огрхи, але й важко гучно хвалити, коли так помтн т нюанси, як б зробили його ще кращим. Потм у мене був перод становлення, де був спорт, була вулиця. Вона, як не дивно, не залишила слду н в лтератур… принаймн я не знайшов. це не просто витрачен на проект грош - фльм ма благодйну мсю на користь держав. дея створення фльму про феномен толоки, до якого нхто ранше не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому: псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком. Дистрибутор: компаня UFD
— На полицю складали вже готов фльми, а тут хочуть поховати задуми. Про Толоку я вже розповв, що я хотв знмати у 1967 роц. Правовласники фльму переховуватимуть з кожного придбаного квитка 7 гривень на потреби укранським вйськовим. ма дуже весняний вигляд — Загалом, я йшов до прем’ри набагато довше. Мсцевсть добре вдповдала творчому задумов. Фльм-балада “Толока” створювався за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”, написану у 1848 роц. Новий фльм Михайла ллнка — це справжня енциклопедя мотивв, як творили, творять будуть творити мфологю укранства. Однак люди приходили на толоку й допомагали збудувати гуртом нову хату. Врю, що цей фльм навчить нас багатьох мудрих речей.
Толока створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. Вперше за часи незалежност на кноекрани вийде екранзаця твору Тараса Шевченка.