Под "Толоки" охоплюють укранську сторю 400-лтньо давнини – це 14 вибркових фрагментв стор крани. Головна героня Катерина в козацьк часи обця трьом козакам вийти замж за того, хто визволить брата, а насправд коханого, з полону. Вона не стар, у не з'являються прийомн дти, внуки правнуки, родина бльша, под навколо хати-мазанки змнюються. Хата й Катерина переживають козаччину, набги татар, бачать вйни Мазепи Петра , гайдамаччину, бльшовикв, голодують 33-го, проживають вйну, табори, затоплення села, Афганстан, Чорнобиль, врешт – вйну на сход.
У розвиток цього мотиву — написання меморандуму (так означено у фльм цей жанр), опису, який магчним чином переформатову структуру особистост одного з наскрзних персонажв, Семена Босого. Анекся Росю Криму та початок вйни на Донбас стали частиною кно. Брати ллнки звернули увагу тод на справжню укранську хату - на толоку, яка здавна уособлю в соб особливу флософю та свтогляд нашого народу. Рухайтеся дал в пошуках свтла. См гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Толока, як суспльне явище, коли люди гуртуються, щоб збудувати чи зробити щось разом – лейтмотив картини. Головне, що врешт фльм дозняли. Режисер та автор сценарю фльму – Михайло ллнко, в головних ролях – ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов, Сергй Романюк та Василь Кухарський. А глина – вона з земл в землю пде. Цкаво подивитися.
Але вн багато рокв не мг втлити в життя. Прихав режисер, продюсер автор де Михайло ллнко з виконавицею головно рол Катерини – ванною ллнко. Катерина у балад Шевченка уявляться якоюсь такою фатальною жнкою, заради яко будь який чоловк пде на смерть. Життя у знаменитий врш 1848 року вдихнув режисер Михайло ллнко. Коли настали часи горбачовсько перебудови, я подумав, що, може, зараз-таки вдасться отримати згоду на зйомку такого фльму.
10 найкращих ноземних фльмв 2019 року: "рландець", "Джокер", "Арахсовий сокл" та нш Who let the dogs out? Було багато хлопцв, на яких я дивився щоразу думав – герой. Ще одним смшним божевльним був Богдан Бенюк. Повертаючись до нових фльмв: геро з’являються, наприклад, у “Кборгах”. До здйснення сво мр про те, що стрчку покажуть у кнотеатрах, Михайло Герасимович шов довгих 53 роки! Однак ще торк режисер з знмальною групою показав свою роботу в понад 20 мстах селищах Донецько та Лугансько областей.
Мен було дуже цкаво подивитися цей фльм (“Наш котики”, – прим. ред.) у зал. Я бачив, як реагують глядач: це дуже жива реакця, солдарна. Це важливо, в цьому велика заслуга фльму. Думаю, що стрчка вийшла кновикликом тез, яка стверджу, що н, не на час, мовляв, це ма пройти, а я потм пдйду до ц теми. Чекати поки хтось вдвою перемогу, а потм розповдати про вйну… Добре, дай Боже це, але чи не краще зробити свй внесок в перемогу, не дуже комплексувати? Оц зайв комплекси, що це спекуляця, пафос, а ще, не дай Боже, патротизм – це взагал якесь прокляття зараз. Ну подивться, на чому стоть США, Японя, зраль тощо. У нас патротизм став ганебною хворобою. Це жах для мене! От люди кажуть: занадто патротично, занадто пафосно. Так, можна сказати, що там перебр, чи там. При бажанн це можна сказати про будь-який фльм. Заслуги стрчки очевидн: в зал сльози, смх – таку сумш нечасто побачиш.