Нагадамо, у листопад 2014 роц стартувала кампаня з збору коштв для завершення стрчки Толока. Фотограф – Ярослав Плунський. Зараз з’явилися побоювання, що значна частина буде орнтована на росйський ринок, а це означа, що фльми будуть знмати росйською, у фльмах гратимуть росйськ актори. Козацтво, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц - це те, що зробило наш народ таким, яким вн . За задумом режисера, першими глядачами “Толоки” стали вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об’днаних сил (ООС). Вона буде проходити крзь час та кривав под в стор крани, аби знов побудувати з рун нову толоку, як сотн поколнь укранцв, бо хата сну вд вйни до вйни, але дух непереможний. Я не знайшов у поез, в живопису, не знайшов тако окремо теми в кно. Наприклад, останнй фльм Васяновича (“Атлантида”, – прим.ред.). Сергй Романюк, на жаль, не дознявся, – говорить ллнко. (Посмхаться)
в цьому прояв гротескного реалзму, що йде, зокрема, вд Гоголвсько ще концепц людського тла, яке надйно вписане в космчну цлснсть буття. Нбито сучасна людина, а провнцйнсть у кожнй реплц. Про те, як створювалась картина, зйомки яко зайняли см рокв, та для кого вона призначена радо Промнь розповв актор Дмитро Лнартович, який у стрчц викону роль вана. Приурочена до 200 рччя Кобзаря. Це перший за часв незалежност фльм, знятий за мотивами творчост Тараса Шевченка. Блискуча робота. Толока привчила людей до дност це залишилось в нашому генетичному код. Я намряв ц фльми, але до 1991 року ц мр були безпдставними. Потрбно змнити парадигму — тод увмкнеться нша психологя: надйну Хату захочеться захищати. Блнгвзм у кно й на телебаченн: укранська – для комедй, росйська – для мелодрам.
Творц фльму й актори прихали, аби розповсти про фльм. ванна справилася з цим непростим та багатогранним персонажем. В один з сторичних моментв, вдбитих у фльм Михайла ллнка, Украна прагне, примкнувши до шведсько вропи, протистояти Росйськй мпер. саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати. Серед цих робт я бачив дуже хорош надйн роботи.
Фльм "Толока" наполяга на снуванн посмшки як ознаки укранця в кризовй ситуац за вдсутност шансв на порятунок.