Мене часто питають, як можна створити фльм з вршу на дв сторнки, – каже режисер Михайло ллнко. – Цей поетичний шедевр написаний просто як протокол. От просто – що було хто був – без жодного опису! Для мене це була як пропозиця подумати, якими були ц люди. Коли почав працювати над сценарм, зрозумв, що маю право домислити.
Толока закнчуться спльною вечерею всх учасникв (drinking). Зйомки вдновилися, водночас под розгорталися свом ладом, а под ц – драматичн. Поздка вдбулася восени, ми планували 12 показв, а вийшло 26. Картина вимага уваги глядача не вдпуска н на хвилину. Але ж зараз ми бачимо, хто надкушу не з'да – подивться, що робиться з Кримом та Добасом.
Режисер повдомив, що отримав згоду на створення музики для фльму вд всесвтньо вдомого композитора Влада Алессо – талйця укранського походження, якого визнано одним з найкращих композиторв свту, що створюють музику для кно. Стрчка кардинально вдрзняться вд 90% того, що зараз показують в кнотеатрах. Участь у пресконференц взьмуть режисер Михайло ллнко, актори фльму ванна ллнко та Богдан Бенюк, представники Державного агентства Украни з питань кно та Фонду Повернись живим. Я лишився в Кив, працював на вйськовому телебаченн, бльш приносив користь там, паралельно працював у мюзикл "Got to Be Free". Без любов без спльноти неможливо жити.
Сподваюся, моя вдповдь допоможе не лише йому, тому й пропоную як вступне слово до фльму Толока. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”. Якщо хтось з вас бачив хоча б один з перелчених фльмв, той зна, що ллнков притаманний стиль такого соб фольклорного “магчного реалзму”, де поднуться реальне з мстичним та символчним. А за 18-20 рокв донька виросла, стала акторкою та балериною. лише дерев’яна конструкця. — З вступом у дю закону про квоти в Укран почали бльше знмати фльмв укранською. Ми сидли бля старо хати, крито сном. Цльова аудиторя мистецько акц – вйськовослужбовц ООС та мешканц прифронтових населених пунктв. Костюми до фльму пдбирали гуртом. – У балад Шевченка Катря звертаться до чоловкв:
Гером може бути дитина, собака. Головне, щоб це був статус: персонаж, який може сам соб раду дати, допомогти комусь. Тут важливо оцнити один факт: будь-яка мперя, зокрема росйська, завжди зосереджувала всх геров у метропол, у центр. А в провнц були недолуг, кособок, розгублен, втрачен тощо. Це була настльки добре органзована тенденця, що ми звикли до цього.