Перед переглядом режисер картини Михайло ллнко розповв: Якби наш фльм називався не Толока, ми в результат, все одно б його так назвали, бо вн справд робився толокою. Я прихав до Кива, одразу потрапив а службу до вйськового телебачення паралельно знявся у картин "Оснн спогади" - чесько-ранському проект, де я грав солдата, який повернувся з пслявйськовим синдромом. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умову, третьому вдалося врятувати “брата”, який насправд виявився коханим Катерини. А запасно не ма. Наш батьки добре пам'ятають знамениту псню на слова Дмитра Луценка "Хата, моя бла хата, рдна моя сторона, пахне любисток м'ята, мальви цвтуть край вкна". Без фнансування важко – витрати велик. В цей час почали вдбуватися так под, котр неможливо було гнорувати. Враховуючи кошти, додатково видлен на промокампаню, це майже 29 млн грн.
Я став батьком тшусь з того. Складнощв реалзац де додало те, що розпочався Майдан, а згодом вйна, тож укранцям було не до культури, збрати решту 14 мльйонв на “Великй де” не вдалося. Уявть соб цю ситуацю. Творц картини також подякували за тепл вдгуки тим, хто подивився “Толоку” пд час прем’ри. — Точно.
У фльм ви побачите Родовдне дерево Украни, що з'являться тльки в повнй темряв стльки разв на рк, скльки разв ви пдете на фльм "Толока". Пд час першого туру з показом ми були знайом ранше, якось несподвано перетнулися на блокпосту. Життя у знаменитий врш 1848 року вдихнув режисер Михайло ллнко. Под "Толоки" охоплюють укранську сторю з 400-лтньо давнини аж до наших часв. Головн рол у фльм виконали ванна ллнко (Катерина), Дмитро Лнартович (ван), Богдан Бенюк (Ломака), Сергй Романюк (Бригадир), Олег Примогенов (Генерал), Мирослав Гай (Кайсак Бабай), Тетяна Нагрняк (зольда), вгеня Конюх (Маруся), Василь Кухарський (Семен Босий), Дмитро Рибалевський (Василь).
Читайте також: Найочкуванш укранськ фльми 2020 рокуДовгоочкуваний фльм Михайла ллнка Толока вийде у всеукранський прокат 12-го березня.