саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати. Але у верс ллнко героня вижива. Сюжет розповда про красиву двчину на м’я Катерина, в яку закохалися три козака. Блнгвзм у кно й на телебаченн: укранська – для комедй, росйська – для мелодрам. Це ж не лише будвництво дому. Чим краще зайнятися: екранзацями чи в реальност вдосталь сюжетв? У Катерину закохалися тро козакв. Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован до фонду спрямован на допомогу арм. У нас тамна зброя – толока.
Наш батьки добре пам'ятають знамениту псню на слова Дмитра Луценка "Хата, моя бла хата, рдна моя сторона, пахне любисток м'ята, мальви цвтуть край вкна". Водночас голод назрвав. Правда, це не брат, а коханий, таку брехню можна було би й покарати… якби це була балада Тараса Шевченка, то вдрубали би Катерин голову, а тут сторя продовжуться й охоплю все нов й нов под. Бо це реквзит, нструмент самопзнання. Фльм побував на Донбас, де його дивилися бйц та мсцев мешканц. Атмосферне укранське кно, яке неможливо пропустити!
А наше завдання врешт-решт вирватися з зачарованого кола, в якому перебувамо не одне столття. Ми сидли бля старо хати, крито сном. Тод ця розмова настльки вразила Михайла ллнка, що згодом стала основою сюжету для майбутнього фльму. Михайло ллнко, автор сценарю режисер фльму "Толока", спецально для УП. До прем'ри укранського фльму "Толока" Михайла ллнка залишилося трохи бльше двох тижнв, але розповсти про нього хочеться вже зараз. сть у мене брат диний Нараз багато фльмв, як мають непросту сторю – знмаюся вдвч або навть утрич довше.
Багато чого бачила укранська хата, багато чого чула. В глиняних стнах хати залишилися вдбитки слв багатьох поколнь. Якби можна було розплутати ц слди, поговорити з укранською хатою… Але з хатою вмють говорити лише мешканц. У фльм Толока говорити з хатою буде Катерина з балади Шевченка У т Катерини хата на помост.