Стрчка вийшла у партнерств з фондом Повернись живим. Правовласники фльму переховуватимуть з кожного придбаного квитка 7 гривень на потреби укранським вйськовим. У 2019 роц режисер та нш автори провели 26 показв у зон ООС для укранських бйцв.
про вйну. Особливо у нашй Толоц. Михайло ллнко й актори стрчки вдвдали понад 20 мст селищ Донецько та Лугансько областей. Зараз знмальна група гастролю з допрем’рними показами мстами Украни, а сама прем’ра у кнотеатрах запланована на 12 березня. Я не знайшов окремо теми в кно. Акторка та балерина ванна ллнко фактично росла разом з дею батька зняти фльм про толоку, прогнозовано втлила цю роль на екран на максимально високому рвн. лише дерев’яна конструкця. Почали роботу ще 7 рокв тому, але через брак фнансування довелося розтягнути знмальний процес. Сьогодн Украна дола фатальне коло, помчаючи його кордони кров'ю – йде вйна.
У Толоц режисер спираться на рзн шари фольклорно-мфологчно, обрядово поетики — найяскравше, найвидимше це виявляться в псн Чорн очка, як терен. Майдан, волонтерство – теж толока, збр людей заради спльно мети, – каже Михайло ллнко. Зйомки Толоки призупинилися у липн 2013 року, хоча прем'ра була призначена на березень 2014 року - до 200-рччя Шевченка. — Михайле Герасимовичу, до прем’ри Толоки ви йшли аж цлих см рокв. Я бачив, як реагують глядач: це дуже жива реакця, солдарна. Читайте такожНаша хата нколи не скраю.
У розвиток цього мотиву — написання меморандуму (так означено у фльм цей жанр), опису, який магчним чином переформатову структуру особистост одного з наскрзних персонажв, Семена Босого. "Фучжоу" 20 рокв життя вд задуму до реалзац (1975-1995), "Сьомий маршрут" – 22 роки (1975-1997), "ТойХтоПройшовКрзьВогонь" – 45 рокв (1967-2012) , "Толока" – 53 роки життя (1967-2020). Загалом, стрчка охоплю 400 рокв та 14 важливих фрагментв стор Украни. Зйомки фльму розпочалися у лютому 2013 року тривали до вересня 2018-го. Первомайське, м. Чому саме м показали цю картину спершу? Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу повз туди.
Головну роль у стрчц виконала донька режисера ванна ллнко, яка нин демсолсткою балету Чеського нацонального театру у Праз. Акторка пророку цьому фльму довге життя, бо, каже, вн про суть укранцв: Мен дуже сподобалося таке прислв'я: Вони хотли поховати нас, але вони не знали, що ми насння. Украна була, , буде може нам треба перестати панкувати, а треба дуже добре подумати, як толокою ми побудумо таку Украну, яку хочемо бачити.