сторичний фльм створено за мотивами врша У т Катерини хата на помост… Тараса Шевченка, написаного 1848 року.
Вн – саундпродюсер стрчки. У кожний фрагмент автор хотв вкласти якусь особливу та важливу думку. Псля роботи в багатьох ноземних знмальних групах я зрозумв, що наше кно — це навть не самодяльнсть. Коли я починав знмати “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, там потрбен був герой, який здатен на вчинок. Авторськ стрчки Михайла ллнка — це фантастичне кно. Провнцйнсть переслду нас. У Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися в Катерину тро козакв. Тобто вона апрор — на цвинтар. Тод хвилювався так, нби показ вдбувся на Марс. Головна героня фльму Толока — Катерина з Шевченкового врша У т Катерини хата на помост….
— Бачимо, що на екранах набагато бльше з’явилося укранських фльмв. “Час розпрозорю геров. Вноч в Черкасах спвали. Наш фльм - це спроба цю пам'ять повертати розповдати про те, про що зараз не завжди згадують", - наголосив режисер. В робот над вдео музичного супроводу стрчки взяли участь Ганна Заклецька, ванка Червнська, Леся Галина Тельнюк, ван Леньо, Олег Михайлюта (Фагот), Тарас Компанченко, Богдан Бенюк, Роман Коляда, Володимир Лавренчук, саунд-продюсер Сергй Фоменко (Фома) та продюсер Андрй Рзоль. Зйомки фльму стартували у лютому 2013 року, а прем’ра картини запланована на березень 2014 року – до 200-рччя вд дня народження Великого Кобзаря. — Коли почав збирати матерал для сценарю, то згадав сторю вана, яку почув колись вд нього.
У подоб трохи божевльного охочого до тортур чужо кров козака Семена Босого актор був справд грзний. з кожного проданого квитка на фльм Толока 7 гривень перераховуватимуть на допомогу для укрансько арм. Михайло ллнко, автор сценарю режисер фльму “Толока”, написав спецально для УП. Вн похав на пожежнй машин з надписом Чорнобиль 1986. Головне, щоб знову не було павзи. У мене завершився перод розробки режисерського сценарю. Читайте такожНаша хата нколи не скраю. Клька рокв я витрачав, щоб пояснити, що таке "Фучжоу", клька рокв знмав у режим негарантованого фнансування, а коли приносив новий сценарй, все повторювалося: "Вибачте, Михайле Герасимовичу, у вас перед тим був хороший фльм "Фучжоу", а що ви принесли тепер? "Сьомий маршрут"… Важко знайти фльм, який так концентровано вмща ментальнсть укранства, як це робить Толока.
См гривень з кожного квитка на "Толоку" будуть перерахован до фонду направлен на допомогу арм.