У Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. Свй вибр Катерина доврила дол: пообцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону брата. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а коханим… Фнал поез вдсуваться надовго – чекати Катерин доведеться не одне столття, не старючи та не втрачаючи над. Ця розповдь, наче притча, пролта крзь сторю Украни, вдтворю драматичн та герочн епзоди. Кожне випробування руйну й хату Катерини. Але вона вперто, як сотн поколнь укранцв, знову й знову пднма з рун.
Це зброя. З ц нагоди команда фльму оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим презенту другий трейлер стрчки. Серед акторського складу фльму складно не помтити вдомих прикарпатцв. Про що тод хотли зняти картину? Чи зазнав змн початковий задум? яку роль у цьому процес вдграли Юрй ллнко та ван Миколайчук? Толока — це ункальна, переможна система укранського самопорятунку. я це бажання вдклав на деякий час.
з славного Запорожжя Саундтрек до фльму Толока – нтерпретаця Михайла ллнка псн "Чорн очка, як терен" Усм! Також у Толоц зграв свтло пам’ят Сергй Романюк. Адже за цю надзвичайно важливу складову фльму також вдповдав наш земляк. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати. Толока у розумнн автора кно - це укранська призабута традиця, коли всм селом люди збирались з пдручних матералв разом будували за клька днв житло (хату-мазанку) тим, кому це було потрбно. сторична драма вд вдомого укранського режисера та сценариста Михайла ллнка, знята на основ вдомо кожному адекватному укранцю балади Тараса Шевченка У т Катерини. Фльм "Толока" – це ваш дитячий калейдоскоп, який ви ховали пд подушку, коли лягали спати. * Тарас Шевченко.
У фльм дв жнки. Намагашся вгадати, що ж цим хотв сказати режисер. Я задумав ще у 1967 роц. Режисер стрчки Михайло ллнко з’являться у стрчц у сцен перед фнальними титрами. Як зазначаться, у Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. У Львов 28 счня вдбувся допрем'рний показ неполткоректно патротично комед "Наш Котики" у кнотеатр "Планета Кно".
Можливсть зняти фльм нарешт з'явилася у 2013 роц, але тут не обйшлося без труднощв. Роботу над стрчкою довелося призупинити через под на Майдан бойов д на Донбас. Це була важка перерва для ус знмально групи, але за цей час вдалося внести деяк змни до сценарю. Так у фльм з'явилася тема Криму, де вдбуваться остання толока.