См гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Довгоочкуваний фльм Михайла ллнка Толока вийде у всеукранський прокат 12-го березня. З ц нагоди команда фльму оголошу про початок спльного прокту з Фондом Повернись живим презенту другий трейлер стрчки.
А потм, коли вн вже трансформувався в нш часи й промняв свого коня на мотоцикла, то я подорослшав. Перед переглядом Михайло ллнко зазначив, що якби фльм мав ншу назву, то в результат його все одно б назвали “Толока, бо вн справд робився толокою. 12 березня вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. За сюжетом фльму одна укранська хата стоть у центр подй укрансько стор останнх 400 рокв. Вийшло трошки довше. Це характерно для роботи спецслужб. Тому я жартую, що ми тамно здили у Крим. Музикант Сергй Фоменко розповв, що толока — це спльна сила. Фльм аж няк не мнорний, навпаки — оптимстичний, хоча й побудований на важливих фрагментах стор Украни, як далеко не завжди мажорн.
У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйони гривень, що становить 98 вдсоткв вд загально вартост виробництва. Чи були так у вас? Ма бути внутршня конкуренця, змагання, так би мовити, розчин, у якому з’являються кристали. Блискуча робота. Половина грошей надйшла вд держави. Можливо, плануться телевзйна верся стрчки? Зйомки вдновилися, водночас под розгорталися свом ладом, а под ц – драматичн.
Толока у розумнн автора кно - це укранська призабута традиця, коли всм селом люди збирались з пдручних матералв разом будували за клька днв житло (хату-мазанку) тим, кому це було потрбно. Можна укранською зняти якусь комедю чи какой-то водевильчик, а якщо йдеться про серйозн реч, то, вибачте, село село, як там можуть бути серйозн флософськ розмови… Я трохи нтерпретую, але, по сут, факт залишаться фактом — прозвучало, що укранська мова не годиться для серйозного кно. Через увесь фльм геро спвають укранську народну псню Чорн очка, як терен. Зазначимо, що першими глядачами стрчки стали вйськовослужбовц й мирне населення зони проведення ООС восени 2019 року у понад 20 мстах селищах Донецько та Лугансько областей. "Той муру, той руйну, дине, що тесалося пд струну – сволок. нший метод суто мфологчним: постйне називання дтей за менами: ван, Петро, Оверко. Сюжет Толоки охоплю близько 400 рокв стор Украни вдтворю драматичн та герочн епзоди.
Якось давно, коли я вчився в школ, мен довелося здити електричкою за маршрутом, який я вивчив до дрбних деталей. Електричка завжди була переповненою , коли я втискувався у вагон, ворушитися вже не мг. У кращому раз, мен залишалося дивитися у вкно, а не в чиюсь спину. Я знав весь сюжет поздки злва вд кол так само, як з правого боку. Кинувши погляд у вкно, я знав, що слдом за мсточком через автомобльну трасу я побачу сльський цвинтар, цементний завод, ставок, село з церквою, паску, футбольне поле з козою, припнутою до ворт... Коли доля розвертала мене до протилежного вкна, перед мною розгортався нший пейзаж: понерський табр, рчка з берегами, як чомусь втратили колр (наче в зламаному кольоровому телевзор). Слдом за рчкою — паркан, що був за сумсництвом туалетом, потм невеликий базарчик на автобуснй зупинц з бабусею в жовтй хустин, бензоколонка, пам’ятник безменному вону при дороз...