За задумом режисера, першими глядачами “Толоки” стали вйськовослужбовц та мирне населення зони проведення Операц об’днаних сил (ООС). Решта дознялися навть бльше: в стрчку взяли й нових акторв", – зазначив Лнартович. Ми хочемо зробити яксний фльм не лише для тих, хто зна любить Шевченка, але й для тих, хто впевнений, що Шевченко – всесвтньо вдомий футболст. дея створення стрчки зародилася у митця понад пвстолття тому, а зйомки картини тривали см рокв. Це масштабне сторичне узагальнення охоплю 14 важливих подй в стор Украни. Неможливо змнити все, але нколи достатньо замнити одне слово – вже дуже багато чого перевертаться. Вд толоки не вдмовляються – це грх, що вимага негайного каяття спокути.
Це засмутило багатьох нших виробникв кнопродукц, яким доводилося шукати ще й приватн джерела дофнансування свох фльмв. Зйомки Толоки призупинилися у липн 2013 року, хоча прем'ра була призначена на березень 2014 року - до 200-рччя Шевченка. “Вк укрансько хати короткий, але толока перетовкла не одне горе, коли у фнал Катерина знову повертаться до сюжету врша, толока перетворю особисту трагедю на безконечну псню вдроджень, у яко нколи не буде останньо строфи – саме це стверджу драматична кнобалада, що вироста з поетично мнатюри укранського геня Тараса Шевченка”, – йдеться у повдомленн. 00, кнотеатр Люм'р у ТЦ Форум Львв, – зазначаться у повдомленн. За сюжетом стрчки у Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. нколи покази були в дуже дивних ситуацях, часом просто неба. Це стратегчний ресурс снування Украни, який вже був навть тод, коли вона ще не називалася Украною. Блнгвзм у кно й на телебаченн: укранська – для комедй, росйська – для мелодрам. Пд час одного з ворожих набгв татари полонили Василя та вдвезли до Криму. Була хороша екранзаця за мотивами твору Шевченка “Каптанша” в 1987 роц з Богданом Ступкою в головнй рол.
До реч, про лто: лто я проводив у Черкасах. Це сторнка для вражень про кно. Виконавиця головно рол ванна ллнко у коментар Гал-нфо ззналася: “Це була надзвичайно цкава робота. 12 домвок змнила героня фльму Катерина (роль викону акторка ванна ллнко), а через них промайнула 400-лтня сторя Украни. Команда фльму також оголосила, що Толка – це спльний проект з фондом Повернись живим. Я належу саме до поколння, якому було гарантовано комунзм. У вдповдь на питання, якою робота - артхаусною чи глядацькою, режисер також наголосив, що для нього головним глядач: Ми робили фльм передусм для укранського глядача, без перебльшення.
Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом... Семафор у дикому пол — зупинка! тод можна було роздивитися кожну травинку, кожного метелика та невдомого пастуха з трьома козами.