Ти попросив мене по телефону детальнше розповсти про фльм, робота над яким уже почалася.
У березн 2019 року, перебуваючи у монтажно-тонувальному перод, проект взяв участь у семнар Лабораторя кномонтажу в Укран First Cut Lab. Тут зачепили гостру тему еколог – навмисно гперболзовано показано процес будвництва дому, вирит ями, бетонн блоки – усе не живе, штучне. Це вперше за часи незалежност Украни створений фльм за мотивами твору Тараса Шевченка. Коли якась облога, тод я шукаю виходи з ц ситуац. Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу ж повз його туди. Вн робився з липи, нколи передавався вд старо хати до ново, бо знайти потрбне дерево було непросто. — Бачив, яка велика робота виконувалася до 3- — 4- години дня.
Це т реч, як пов'язан з вдродженнями нашо нац", - додав Бенюк. Це болячка. Повнометражна стрчка “Толока” вийде в прокат з 12 березня. Життя у знаменитий врш 1848 року вдихнув режисер Михайло ллнко. Якби не толока, не було б-де й зустрти свого коханого. З кожного проданого квитка 7 грн вдраховують у фонд, той свою чергою пдтриму стрчку нформацйно. А ще там тршки дива. Вони нам давно знайом, нема сенсу ще раз перечитувати х. Крм загально несприятливо ситуац, фльм опинився у зачарованому кол, що було мен добре знайоме.
Не побоюся назвати Толоку культовою стрчкою, одню з найкращих у доробку Михайла ллнка. Дистрибутор: компаня UFD Наприклад, державне фнансування наполяга на виробництв фльму через державну студю Довженка, яка обклада кошторис фльму свом внутршнм податком. На жаль, вд цього села вже майже нчого не залишилось. Член НСКУ. А так хата з мешканцями нагаду радше театральну трупу, яка посеред вистави кидаться ткати, забачивши чергову атаку агресивних сусдв.
— Так. Потм у мене був перод становлення, де був спорт, була вулиця. я це бажання вдклав на деякий час. Пробував вступити перед першою армйською службою до театрального вишу, але не мен забракло балв. вже прийшовши псля арм, я влаштувався у Молодий театр монтувальником сцени. Рк забивав цвяхи, побув на репетицях, пдготувався добряче. вступив на бюджет.