“Трива допрем'рний показ повнометражного укранського фльму "Толока". Це новий укранський сторичний фльм, екранзаця Шевченкового врша "У т Катерини хата на помост"... Найближч покази вдбудуться в перод з 20 вересня до 1 жовтня у таких населених пунктах: м. Щастя, м. Золоте, м. Попасна, с. Кримське, с. Пски, с. Первомайське, м. Грник, м. Мар'нка, м.Красногорвка”, - йдеться в повдомленн.
Михайло ллнко творить свою екранну сторю, концентруючи велику кльксть найрзномантнших художнх засобв. З двох бокв вд кол рзна дйснсть. Його створили за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост", повдомля Держкно. Хтось пдказав йому виписати довдку, що той чоловк здоровий це врятувало життя легендарного актора. — Толока ма багато тамниць. — У дитинств я мав щастя абсолютно свдомо потрапляти на так толоки, як були пов’язан з згуртуванням людей, як робили нагальну потрбну рч, — пригадав народний артист Украни Богдан Бенюк. Я став батьком тшусь з того. Спродюсували картину Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль, Максим Асадчий, Олег Щербина, Юля Чернявська та Вталй Шереметьв.
Спецально до фльму Толока гурт Мандри записав кавер-версю укрансько народно псн Чорн очка як терен. — У кно, у кновиробництв сну певна мстика. Катерина могла бути двчинкою, сусдкою, закоханою в нього, готова вддати все, щоб повернувся, а вн не зна, що вона його коха. Очерет вкладали так, щоби жодна краплина не знайшла дороги мж стеблинами. Вн робився з липи, нколи передавався вд старо хати до ново, бо знайти потрбне дерево було непросто. вана Франка, 8) 27 лютого о 19:00. Але кожного разу Украна вдроджуться, так само, як воскреса укранська хата”, - сказав ллнко. Хтось переказав, кудись захали дорогою.
Вона да шанс для життя. Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму Вечр на вана Купала. А режисер ззнаться, що зупинка у робот над картиною пшла й на користь. Це був нший бк електрички. Але псля подй у Криму навесн 2014-го, стало ясно — це ма бути кримська толока. Ми з ними багато сплкувалися — про сторю та долю Украни. Режисер назвав 12 беззаперечних причин, чому укранським глядачам варто подивитися фльм "Толока".
"Тут глина, там вода, очерет, тут щось росте для каркаса. Але головне - толока. Толока збираться. там, де пднматься дим над згарищем, а поруч вже стоть хата. вона да шанс на життя. Мене тод це просто вразило", - додав ллнко.