— Мен вже чимало рокв. Не кажу про 25, навть не 50. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами. Навть не знаю, що сказати…
Це був запас нашо мцност. Там вдбувся дивний конкурс, який дос нкому незрозумлий. Впевнений, що попереду нас чека багато свтлих моментв. У ролях знмалися ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх. Те, що зйомку Толоки ставили на паузу не видно на екран. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати”, - сказав режисер. Михайло ллнко – укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, Заслужений дяч мистецтв Украни, Лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка (2007).
Це творчий документ часу, коли ми жили наша попередня сторя, – наголосив музикант Сергй Фоменко. "Фучжоу" 20 рокв життя вд задуму до реалзац (1975-1995), "Сьомий маршрут" – 22 роки (1975-1997), "ТойХтоПройшовКрзьВогонь" – 45 рокв (1967-2012) , "Толока" – 53 роки життя (1967-2020). Допрем’рний тур картини зоною ООС вдбувся восени 2019 року, за пдтримки Укранського культурного фонду. Тод мала не могла бути Катериною, але запуск фльму вдкладався, сценарй змнювався, обговорювався, ванка стала Джульттою, Сильфдою, Попелюшкою, Жзель на балетнй сцен, знялась у клькох фльмах, зокрема, в головнй рол у чеського режисера Вктора Полесного. З Толокою, за його словами, жодних питань не було, адже це найбльш укранський найбльш самобутнй фльм. Потм лунали слова провдника.
Головна героня картини Катерина розмовля з нею, наче з живою душею, просить поради, скаржиться на лихо, згаду Василя. А наше завдання врешт-решт вирватися з зачарованого кола, в якому перебувамо не одне столття. Якщо бути точною, то 14 часових вдрзкв укрансько стор. — Я б взагал затвердив матрархат як державний устрй (посмхаться). Найдовший знмальний день тривав вд сходу до заходу сонця. Тарас Шевченко не пише, як довго вони здили. Вийшло трошки довше. — У даному випадку практика свтового кно показала, що для того, аби була яксть, потрбний процес. Кажуть: “Як човна назвали, так вн попливе”. Вся сторя Украни за 400 рокв описана у цй стрчц.
Ми хочемо зробити яксний фльм не лише для тих, хто зна любить Шевченка, але й для тих, хто впевнений, що Шевченко – всесвтньо вдомий футболст. Кнострчка знматься за формулою: ми, для нас, про себе.