Дал сюжет склався сам: Продаться незавершена вйна. Не дорого в хорошому стан.
Нагадаю, що фльм планували випустити ще до 200-рччя вд дня народження Тараса Шевченка — 2014-го. Хата на помост, Ви ж не можете переповсти врш своми словами, вам його треба процитувати. Сюжетом для сценарю Михайло ллнко взяв баладу Шевченка У т Катерини… – а це 66 рядкв про те, як Катерина не одне столття чека на кохану людину з полону. "Особливий старт у Львов для мене – бо це мсто надиха. вся група була об’днана цю дею”. Наталя Могилевська ошелешила укранцв спокусливими танцями у ваннй
Чому саме цей врш ви взяли за основу фльму? З 2002 по 2003 рк – декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Коли я починав знмати “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, там потрбен був герой, який здатен на вчинок. Проект стрчки став одним з переможцв третього конкурсного вдбору Держкно в результат дофнансування у 2018-му роц отримав 98,02% державне фнансування, що становить 28 млн 392 тис. Слдкуйте за новинами прокту на сайт стрчки та у соцальних мережах: Через увесь фльм геро спвають укранську народну псню Чорн очка, як терен. Вона да шанс для життя.
До 1991 року я не мг сподватися зняти “Толоку” через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. Знову ж таки: нчого поганого в цьому нема. Найдивнше те, що толока — ця ункальна, переможна система укранського самопорятунку — як не дивно, не залишила слду у лтератур. У Толоц режисер спираться на рзн шари фольклорно-мфологчно, обрядово поетики — найяскравше, найвидимше це виявляться в псн Чорн очка, як терен. У кно тлом стали под в стор Украни за останн 400 рокв. Але щоб вразило, зачепило так, що хочеться знову йти дивитися – також н. нколи бува, приходять студенти й кажуть, що хн актори не володють укранською. Йдемо?Сьогодн у франквському кнотеатр “Люм’р” вдбувся допрем’рний показ фльму Михайла ллнка “Толока”. Зрештою цей процес почав пробивати соб дорогу.
Також епзодичн рол дсталися Ахтему Сетаблаву, Фаготу, Пилипу ллнко.