Фотозон було достатньо, бажаючих зробити свтлини - теж. Продюсер Наталя Лбет у мстичному отвор дзеркала
— Толока — один з найкращих укранських фльмв, знятих за останн десятирччя. Але головне — що толока”. я це бажання вдклав на деякий час. Таким чином, картина побила вс рекорди в Укран за термном виробництва - 7 рокв. Але реалзувати дею у радянський час йому не вдалося через цензуру, а на початку незалежност Украни про укранське кно не дбали на державному рвн. ua, ллнко ззнався, що дея створення фльму прийшла до нього багато рокв тому.
Корисн статт для Вас: Це той випадок, коли вже з перших хвилин картини видно, що за режисерським пультом не дебютант, а досвдчений митець з власним почерком сформованою позицю. Подумав: Нарешт! Це, мабуть, про хату Виявилося – про любов. Коли укранське кно почало розвиватися? Ми затрималися у цикл приреченост вд свободи до рабства, вд свободи до рабства, вд свободи до рабства, вд свободи. З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. Акторська гра: чудов психи та звичайна Катерина
Це почалось ще до трипльських часв. дея створення фльму про феномен толоки, до якого ранше нхто не звертався, з’явилася у Михайла ллнка 53 роки тому: псля розмови з братом, вдомим режисером Юрм ллнком. Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму Вечр на вана Купала. Наш фльм - це спроба цю пам'ять повертати розповдати про те, про що зараз не завжди згадують", - наголосив режисер. я виршив використати ту сторю у сценар. Коли почав працювати, подумав: “А як екранзац творв?”. Одначе ж сатанинський вогонь, який вергаться Петром Першим (той, що розпинав), знищу нову сторичну цлснсть шведв та укранцв. Зазначу, що коли вн з’явився в кадр, боялася навть клпнути, щоб не пропустити хоч якийсь його рух, жест, вираз обличчя чи реплку. Тод ця розмова настльки вразила Михайла ллнка, що згодом стала основою сюжету для майбутнього фльму. Такою силою режисер фльму Михайло ллнко вважа толоку назива укранською тамницею, що привчила людей до дност.
Та й не так важливо, як це називати. Насамперед - що фльм да глядачев. Примром, виконавиця головно рол ванна ллнко вважа: Толока - стрчка неодноразового використання. Нам буде цкаво подивитися через рк, може, через два або через десять порвняти сво враження, сво емоц себе.