— Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства, -ззнався засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега. — Тому якщо ви колись допомагали арм та Майдану, чи брали учать в сторичних подях у будь-який спосб — то зможете вдчути, що вн про вас. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужим. саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати.
Цей фльм – як мкс музики укрансько дентичност. Головна героня фльму Толока — Катерина з Шевченкового врша У т Катерини хата на помост…. -12-го березня 2020 року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Нам його довгий час вмонтовували у пдсвдомсть. Наповнення виросло до повнометражного фльму Зазначу, що коли вн з’явився в кадр, боялася навть клпнути, щоб не пропустити хоч якийсь його рух, жест, вираз обличчя чи реплку. А коли, врешт-решт, усе збглося, ми у 2013 роц приступили до зйомок.
Не уявляю соб, як працювати над фльмом без усмшки над. Синопсис: У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. — Зараз буде велика подя для мене , безумовно, для режисера, у якого я знмався — це Михайло Герасимович ллнко. Зрки: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк5 листопада в нформацйному агентств “УНАН” о 13. Та зрка була не золотою, але для нас на вагу золота. Прзвище рзних ллнкв у фльм звучать аж трич. Я трохи нтерпретую, але, по сут, факт залишаться фактом — прозвучало, що укранська мова не годиться для серйозного кно. “Я не помчав врша Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”, а коли його вдкрив для себе, то подумав, що це ж врш про хату.
Ми подалися на вдповдний грант одержали пдтримку. Не змг знайти про толоку навть у Тараса Шевченка, але гортаючи сторнки "Кобзаря", прочитав: "У т Катерини хата на помост". – В 1967 роц ми з братом мали цкаву розмову. Те, що мало статися у кадр, стало реальнстю — вн загубив ту зрку. Це сторя про те, як закохалися у Катерину тро козакв.
Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Але жодна хата в Укран нколи не була скраю, – йдеться у повдомленн.12 березня у широкий прокат мала вийти сторична стрчка Михайла ллнка "Толока", яка екранзацю вдомого врша Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост". Проте, у зв’язку з оголошення карантину по всй Укран, старт прокату перенесено на невизначений термн. Про те, як створювалась картина, зйомки яко зайняли см рокв, та для кого вона призначена радо Промнь розповв актор Дмитро Лнартович, який у стрчц викону роль вана.