Тут важливо оцнити один факт: будь-яка мперя, зокрема росйська, завжди зосереджувала всх геров у метропол, у центр. Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого 7 гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Отак все й починалось, все дуже просто, - 53 роки тому. це не враховуючи Пилипа ллнка, який був головою Держкно п'ять рокв. Так само, як народження хати пд час толоки. Багатостраждальний укранський довгобуд Толока режисера Михайла ллнка обзаввся другим офцйним трейлером.
я здив вздовж лн фронту зажджав на так позиц, як нам показують у новинах, у мене було 60 переглядв фльму ТойХтоПройшовКрзьВогонь. - Фльм було з успхом презентовано в Укранському нацональному павльйон кноринку Канського кнофестивалю у квтн 2013 року. Вн зазначив, що спочатку треба запустити прокат (загальна кнотеатральна прем'ра була запланована на 12 березня). Головною геронею фльму - Катериною - стала актриса балерина ванна ллнко, на екран можна побачити також Дмитра Лнартовича, якого глядач впзнають за головною роллю у “Той, хто пройшов крзь вогонь”, вдомих акторв Богдана Бенюка, Сергя Романюка та нших. Також глядач зустрлися з творчою групою – режисером Михайлом ллнком, виконавицею головно рол ванною ллнко, котра зграла Катерину, та саундпродюсером одним з акторв Сергм Фоменком “Фома”, гурт “Мандри”. За останн п’ять рокв це такий бум нашого кно. Власне, це й робить Катерина: попереджена про невдворотнсть виконання вироку (execution), вона знову знову зводить стни свого будинку, достеменно так, як це робили мльйони укранцв протягом ус сво стор. Ми з Юрою сидли перед старою хатою в сел Бучак, де лтом 1967 року вдбувалися зйомки його фльму "Вечр напередодн вана Купала". Це була робота не дуже регулярна, вдповдно вд цього залежали заробтки.
— Один з геров фльму — покалчений афганець, який повернувся з вйни, каже: Толока — це добре. А якщо ти не хочеш, тод набагато складнше буде жити. Усм! Перед переглядом режисер картини Михайло ллнко розповв: Якби наш фльм називався не Толока, ми в результат, все одно б його так назвали, бо вн справд робився толокою. будуть Голодомор, вйна, Чорнобиль. у прифронтовй зон, безпосередньо на позицях ми показували цю картину. Власне про фльм. Особисто мен хотлося б його переглянути рокв через десять, аби порвняти сво враження зараз тод. У Львов вдбувся допрем’рний показ фльму укранського режисера Михайла ллнка Толока. Хай там як, режисер не лише представив прем'ру фльму, але й нагадав про поняття само толоки.
Коли я починав знмати “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, там потрбен був герой, який здатен на вчинок. Було багато хлопцв, на яких я дивився щоразу думав – герой. А коли починали працювати, то помчав внутршн, чи то самоустановка така, чи то пдштовхували: вс вмли грати розгублених, невпевнених, самозабутих. Зовн – це герой голлвудського фльму, а звички – провнцйного та невпевненого. Повертаючись до нових фльмв: геро з’являються, наприклад, у “Кборгах”. До реч, дуже хороший хлопець викону головну роль у “Пекельнй хоругв”. У мене вс запитують: “Ти справд похвалив фльм?”. Так, я похвалив. не тльки його: я ходжу нараз в кно. До попкорну ще не дйшов, але в ньому нчого страшного нема (смться).